Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

Hír lista

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 23. 10:17

5 éves a Cigándi járás

Sokszínű programmal várták a látogatókat a szervezők Cigándra 2018. augusztus 19-én az Államalapítás és az államalapító Szent István ünnepe, Cigánd Város Napja valamint a Cigándi járás megalakulásának ötödik évfordulója alkalmából. Az ünnepi rendezvényen megjelent dr. Stumpf István alkotmánybíró, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Czene Attila olimpai bajnok, úszó, Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó, valamint Stumpf Attila Gábor járási hivatalvezető.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 10. 10:09

III. Szikszói Járás Napja

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szikszói Járási Hivatala – a járáshoz tartozó 24 településsel közösen – 2018. augusztus 17-én immár harmadik alkalommal rendezi meg a Szikszói Járás Napját. Szikszó városát és Halmajt követően ezúttal a Magashegy lábánál, egy szelíd völgyben meghúzódó, korábban Abaújlakhoz csatolt kicsiny falu, Szanticska ad otthont a rendezvénynek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. július 11. 12:04

Aktuális pollen helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A 27. héten a légköri allergének mennyisége alacsony volt. A pázsitfűfélék továbbra is virágoznak, azonban pollenjeinek légköri jelenléte már alacsony szintű. A többi nyári allergén, mint az útifű, a lórom és a libatopfélék szintén alacsony mennyiségben szórják virágporukat.
A kevésbé allergén növények közül egyedül a csalánfélék pollenkoncentrációja magas tartományban maradt. A légköri allergén gombák koncentrációja magas volt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. május 8. 16:17

Az idén is átadták a kormánymegbízotti dícséreteket

2018. május 7-én, hetedik alkalommal került sor ünnepélyes keretek között a Kormányhivatali elismerések átadására. Demeter Ervin kormánymegbízott állami tisztviselőket részesített elismerésben a kiemelkedő és példamutató munkájukért.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. március 22. 10:57

Influenza aktivitás Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében

Továbbra is mérsékelt aktivitással ugyan, de influenzajárvány zajlik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján 2018. 11. naptári hetében 2018. március 12. – március 18. között a 20 %-os lakossági mintán végzett megfigyelés alapján megállapítható, hogy kb. 1440 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, amely 39 %-os csökkenést mutat az előző héthez viszonyítva.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. március 12. 9:50

Átadták a huszadik kormányablakot a megyében

„A területi közigazgatás fejlesztésének kiemelt célkitűzése az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. február 1. 10:22

Tájékoztatás a földhivatali adatbázis karbantartásáról és az ügyfélfogadás szüneteltetésről

2018. február 8. csütörtöktől – 2018. február 12. hétfőig a Miskolci Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályának Ingatlan-nyilvántartási Osztálya, valamint Földmérési és Földügyi Osztálya 3525 Miskolc, Vologda u. 4. szám alatti földhivatali ügyfélszolgálatán az ügyfélfogadás szünetelni fog a földhivatali informatikai rendszer karbantartása miatt (az ugyanitt elhelyezkedő Kormányablak nyitva tartását mindez nem érinti).

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 8. 9:15

II.Szikszói Járásnap

2017. augusztus 04. napján Halmajon került megszervezésre a II. Szikszói Járás Napja. A meghívott vendég kiállító Karcsa Nagyközség Önkormányzata volt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. július 28. 11:22

II.Szikszói Járásnap

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szikszói Járási Hivatala és a járáshoz tartozó 24 települési önkormányzat közös szervezésében 2017. augusztus 04. napján Halmajon a főtéren kerül megszervezésre a II. Szikszói Járás Napja.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. július 24. 15:57

Felzárkóztató képzés

A Járás illetékességi területén az álláskeresők közel 6 %-a nem fejezte be általános iskolai tanulmányait. Az iskolázottsági helyzet javítása érdekében Osztályunk a befejezett általános iskolai végzettséggel nem rendelkező álláskeresők részére, 7-8 osztályos felzárkóztató képzést indít.