Hatodszor rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a megyeszékhely belvárosában Miskolc polgármesteri hivatalával közösen azt a kétnapos rendezvényt, amelynek célja, hogy bemutassa a közfoglalkoztatás során előállított termékeken keresztül a közfoglalkoztatási program értékteremtő jellegét.

A megnyitón Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye tizenhat járásának kilencvenhárom kiállítója mellett Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megye, valamint a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács is képviseli magát a rendezvényen. Beszédében kiemelte, hogy fontos a közfoglalkoztatottak megbecsülése, hiszen ők képezik megyénk humánerőforrás tartalékait.

Pfliegler Péter, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a közfoglalkoztatás nem cél, hanem egy olyan eszköz, amely elősegíti a közfoglalkoztatottak nyílt munkaerőpiacra való továbblépését. Segély helyett munka, összegezte a közfoglalkoztatási program alapvetését az alpolgármester.

A kiállítást és vásárt Dr. Hoffmann Imre nyitotta meg. A közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár elmondta, hogy a közfoglalkoztatás értéket teremt, miközben a helyben történő munkavégzést segíti elő a különböző településeken. Kiemelte a munkaerőképzés fontosságát, továbbá a települések közötti együttműködés erősítését szolgáló törekvések hasznosságát.

A megnyitó után a Sarkantyús Néptáncegyüttes lépett színpadra, majd a Széchenyi István utcán, az Erzsébet téren és a Szent István téren fölállított standokon jelentek meg a vásáron szereplő települések termékszemléi. A kulturális programokkal színesített rendezvény látogatóinak bemutatták a közfoglalkoztatási tevékenységeket, a közfoglalkoztatottak számára pedig álláslehetőségeket is kínáltak.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal)