A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 2018. október 25. napján A KÖFOP-1.0.0.-VEKOP-15-2016-00041 számon - „A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése” címet viselő projekt keretében rendezett Szakmai Napot a megyében működő önkormányzatok polgármesterei számára.

A rendezvényen Demeter Ervin kormánymegbízott úr köszöntötte a résztvevőket, akik előadást hallhattak a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveinek tartalmi, formai követelményeiről, a nemzetiségi önkormányzatok működéséről a Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztályának vezetője, Dr.Czikóházi-Mihály Tilda osztályvezető asszony előadásában.

A Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője Szabóné Bikki Ágnes asszony "A járási hivatal és az önkormányzatok együttműködése a közfoglalkoztatásban" címmel tartott előadást, melyben a közfoglalkoztatás aktualitásait részletezte. A részt vevő polgármesterek a fenti előadásokon túl információkat hallhattak a jókarbantartási kötelezési eljárások menetéről a Hatósági Főosztály Építésügyi Osztályának vezetőjétől, Fekete-Lukács Gabriella asszonytól, továbbá ismertetésre kerültek a részarány tulajdonok kimérésének legfontosabb szabályai az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály osztályvezetője, Dr. Szikszai Ottó előadásában.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal)