A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Egyesületének közreműködésével gyakorolhatták a Kormányhivatal Egészségbiztosítási Osztályának ügyfélszolgálatán dolgozók, a látássérültekkel való ügyintézést. A mai program célja, hogy megkönnyítsék a látássérültek hivatali ügyintézését.

16. állomásához érkezett ma az „Ismerj meg, hogy segíthess!” program. A szemléletformáló napon, szituációs játékokkal próbálták érzékeltetni az ügyintézőkkel, a vakok és látássérültek mindennapjait.

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Egyesülete szerint ugyanis a segítség is csak abban az esetben lesz érdemi, ha szakszerűen, helyesen és hozzáértéssel teszik azt. A szervezők kiemelték, a feliratok és a táblák helyett, a látássérültek esetében a hanghatásokra kell nagy figyelmet fordítani és gondoskodni arról, hogy ezeket a hangokat ne zavarja meg semmi. Ezeknek az embereknek ugyanis, ez a legfőbb támasza a tájékozódásban. A nap célja, hogy felhívják a figyelmet az állami szektor intézményeiben látássérültekkel kapcsolatba kerülő munkavállalók figyelmét, e társadalmi csoport problémáira és így zökkenőmentessé válhat mindkét fél számára az ügyintézés.

A program a „Norvég Civil Támogatási Alap Közepes és kisprojektek 2014” pályázat segítségével valósult meg.

(Kormánymegbízotti Kabinet)