Közel ötven munkatárs tett sikeres vizsgát és kapott oklevelet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban.

„A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése” című projekt keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Miniszterelnökség és a kormányhivatalok közreműködésével két szakirányú továbbképzési szak, a „közigazgatási tanulmányok” és a „kormányzati tanulmányok” indult el 2016. szeptemberétől.

A képzések fő célja a résztvevők képességeinek, a személyes kompetenciák helyes önértékelésének, valamint az egyéni és a kooperatív probléma-megoldási képesség célzott fejlesztése.  A szakirányú továbbképzések az aktív és kreatív tanulás módszerével nyújtanak segítséget a mindennapi munkavégzéshez. A képzések által az állami tisztviselők a szolgáltató állam kereteibe illeszkedő szakmai képzettséget és tapasztalatot szereztek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál a projekt keretein belül 2016-2019. között összesen 142 fő szerzett bizonyítványt.

2019. január hónapban sikeres vizsgát tett munkatársak (országosan 500 fő, megyei szinten 49 fő) kormányzati tanulmányok szakember és közigazgatási tanulmányok szakember képesítést szereztek, amelyről képzettséget igazoló oklevelet vehettek át.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal)