A mezőcsáti kormányablakban új NAV - ügyfélszolgálati helyet adtak át 2017. december 7-én.

Az eseményen a megjelenteket köszöntötte Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kormánymegbízott. Örömét fejezte ki amiatt, hogy a megyében először e járásban élő közel 15 ezer ember számára bővül az állami szolgáltatások köre azzal, hogy a NAV megjelenik a kormányablakban és ezzel közelebb kerül a polgárokhoz. A Kormányhivatal munkatársai nevében mindenkit biztosított afelől, hogy mindent megtesznek, a NAV minél jobb munkát tudjon végezni a kormányablakokban. A vendégeket köszöntötte Weilandics Miklós is, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője. Az igazgató megköszönte a Miniszterelnökség, a Kormányhivatal, valamint a NAV vezetőinek és szakembereinek az eredményes együttműködést.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője a modern közigazgatás alapfeltételének nevezte, hogy az kiszolgálja az embereket. Hangsúlyozta, hogy a járási hivatalok, a kormányablakok létrehozása a magyar közigazgatás történetében kiemelkedő jelentőségű munka, melynek célja az emberek jobb, hatékonyabb kiszolgálása, az ügyek intézésnek megkönnyítése és közelebb vitele az állampolgárokhoz.
Az eseményen Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatás fejlesztéséért felelős államtitkára arról beszélt, hogy 2010-ben „korszakváltás” kezdődött, melynek célja megújítani az ügyintézési kultúrát ás integrálttá alakítani a szétszabdalt ügyfélszolgálati rendszert. Tájékoztatása szerint tavaly mintegy 13 millió üggyel foglalkoztak a kormányablakok, amelyeknek csupán fele volt okmányokkal összefüggő. Ezek kibővítése a NAV 89 ügytípust kezelő munkaállomásaival újabb fontos lépés – állapította meg az államtitkár.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet)