A Kormányhivatal küldetése a gazdasági fejlődés szolgálata.

Megyénk reprezentáns cégei és a Kormányhivatal vezetőinek részvételével első ízben került megrendezésre a Hivatal innovatív szakmai fóruma, a „Kormányhivatali reggeli”. Nem titkolt célja, hogy hagyományt teremtsen, arra rendszeresen sor kerüljön.

A találkozóra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal által megvalósított „KÖFOP-1.0.0.-VEKOP-15-2016-00041 - „A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése” elnevezésű projekt keretében kerülhetett sor.

A program célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen és megoldásokat találjon a gazdasági szereplőket és az államigazgatást egyaránt érintő kérdések terén. A találkozón a Borsodi Sörgyár Kft., az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Zrt., a Jánosik Kft., a Joyson Safety Systems Hungary Kft., a Miskolc Autó, a Ravaber Kft., a Spinto Hungária Kft. és a Tiszacash Zrt. ügyvezetői, illetve HR vezetői vettek részt.

Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntőjében az ügyfél- és eredményközpontú államigazgatás megteremtését, a közigazgatást is átható szemléletváltást hangsúlyozta. Hozzátette, az államigazgatásnak nem csak a hatósági, engedélyezési ügyek, de a munkaerő-toborzás, kiválasztás terén is ki kell szolgálnia a gazdaság igényeit.

A Foglalkoztatási Főosztály vezetője a megye munkaerőpiaci mutatóit ismertette. Lórántné Orosz Edit a munka világába bevonható álláskeresők köréről, felkutatásuk technikáiról, valamint a közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerő-piacra visszatérést ösztönző szabályzókról is tájékoztatást adott.

A résztvevők eredményesnek és előremutatónak értékelték a találkozót, így annak létjogosultsága már az első, mai alkalommal kirajzolódott.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet)