Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai alapján az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az ország egész területére vonatkozóan korábban kiadott és érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást 2017. augusztus 6-án (vasárnap) 24:00 óráig meghosszabbítja. A hőségriasztás meghosszabbítását a tartósan magas hőmérséklettel együtt járó, megnövekedett egészségi kockázatok teszik indokolttá.

Ezeken a napokon a napi átlaghőmérséklet eléri a 25 fokot, ami fokozott óvatosságot követel mindenkitől saját és környezete egészsége érdekében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya kéri a lakosságot, hogy a nagy melegben fogyasszanak sok folyadékot.

11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.

Az előrejelzési adatok változása esetén szükségessé váló újabb hosszabbításról, további tájékoztatást adunk ki. Ennek hiányában a riasztás 2017. augusztus 6-án (vasárnap) 24:00 órakor automatikusan érvényét veszíti.

(Népegészségügyi Főosztály (Fotó: illusztráció))