Megyénk reprezentáns foglalkoztatói számára mutatta be Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja és Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkára azt a másfél éves programot, amelynek célja, a munkaerő-piacra lépők számának növelése.

A kormánymegbízott elmondta, hogy a „PM-OFA munkaerő-piaci reform végrehajtásának gyorsítása a Foglalkoztatási Osztályok átalakításával” elnevezésű projekt célja, hogy megtalálják azokat a munkavállalókat, akik a vállalatoknál - képességeik legjavát nyújtva - el tudnak helyezkedni.

Első körben felmérik a foglalkoztatók munkaerő-igényét, megismerik annak pontos tartalmát, majd megvizsgálják a kormányhivatalnál nyilvántartásban lévő álláskeresőket és közfoglalkoztatottakat is. Ezt követi a szegmentálás folyamat, amikor is egyénileg, interjúk alapján döntik el, kik bizonyulnak megfelelőnek és őket közvetítik ki ezekhez a vállalatokhoz.

A kormánymegbízott arról is szólt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg több, mint 33 ezer álláskereső és 28 ezer közfoglalkoztatott van, akik közül a 18 hónap alatt közel 8 ezer embert szeretnének álláshoz juttatni, ami azt jelenti, hogy hetente 122 eredményes állásközvetítést kell elvégezni.

A Pénzügyminisztérium képviseletében jelen lévő Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár az átalakuló munkaerő-piacról, és az ehhez igazodó foglalkoztatási osztályokról beszélt.

A foglalkoztatási osztályok azok, amelyek leginkább találkoznak a munkát keresőkkel, és reményeik szerint a munkaadókkal is. Magyarországon megváltozott a munkaadó piaci helyzet, nagyon sok cég munkaerő problémákkal küzd, segíteni kell abban, hogy egymásra találjanak a szereplők.

Annak érdekében, hogy ez megtörténjen, más munkamódszert kell alkalmazni, mindazok együttműködésével, akik munkát keresnek. Meg kell kérdezni tőlük, milyen elvárásaik vannak, mit szeretnének. Meg kell nézni azt is, képesek-e önállóan elhelyezkedni a munkaerő-piacon, vagy esetleg komolyabb támogatást, felkészítést igényelnek. Ez jelenthet konkrét szakmai felkészítést, de akár olyan emberi viselkedésformák begyakorlását is, amelyek egy munkahelyen nélkülözhetetlenek. Ezt követően a vállalati kapcsolattartókat kell felkészíteni arra, hogy a munkaadókkal napi kapcsolatban legyenek.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet)