Kilencedik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő azt a nyílt pályázatot, amely a családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését támogatja.

A pályázat célja, hogy támogassa az olyan munkahelyi programokat, amelyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A 151 pályázó közül 52 nyerte el a díjat, ebből heten Családbarát Munkahely címet kaptak.

2019 nyarán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a munkatársak gyermekei számára napközis tábort szervez, segítve ezzel a gyermekek szünidei napközbeni elhelyezését.

A nyári időszakban ugyanis a gyermekes szülők – támogató nagyszülők híján – nehéz helyzetbe kerülhetnek, hiszen a szünidőben a gyermekeik napközbeni elhelyezését meg kell oldaniuk oly módon, hogy a gyermekek egyrészt biztonságban legyenek, másrészt aktívan, minőségi időt töltsenek el.

Erre a nehézségre kínál megoldást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal idei pályázati programja, amelynek keretein belül a szülők munkaidejében, a gyerekek különféle foglalkozásokon és játékos vetélkedőkön vehetnek részt. A pályázat hetente 25 gyermek elhelyezését biztosítja 2019. július-augusztus között.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal)