A COOP Hungary Zrt. üzleti partnereivel összefogva 2017. szeptember 14-16. között immár 12. alkalommal rendezte meg a Coop Rally-t, a magyar élelmiszer ünnepét; 15-én pénteken érintve Borsod-Abaúj-Zemplén megye két települését, Szikszót és Sajóvámost.

Hazánk meghatározó élelmiszeripari, kereskedelmi- és média cégeinek célja, hogy a minőségi hazai élelmiszertermelést középpontba állítsák. E célokkal egyetértve, dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ez évben ismét elvállalta az esemény fővédnökségét.

A szakmai programon 115 élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató- és médiacég vett részt mintegy 100 autóval és 3 médiabusszal. Idén a Coop Rally útvonala Magyarország északkeleti régiójának gyártói és forgalmazói központjait érintette, megyénkből két helyszín szerepelt: a szikszói HELL ENERGY Magyarország Kft., valamint a sajóvámosi UNIÓ COOP Zrt.

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott tájékoztatójában kiemelte annak értékét, hogy a cég 100 százalékban magyar tulajdonú: „a magyar cég előnye egy multinacionális céggel szemben, hogy a keletkezett nyereséget saját helyén, otthonában használja fel.” Dr. Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a beruházások és az innováció jelentőségét hangsúlyozta a Hell-csoport vonatkozásában, kifejezve örömét a Hell és a Coop üzleti kapcsolatrendszere növekedésének. Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a cég tavalyi 2 milliárdos fejlesztésének fókuszában a kistelepülések álltak, amely a 2017. évre is igaz.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet)