Európa legnagyobb közlekedés-környezetvédelmi rendezvénysorozatához kapcsolódva Miskolcon is megrendezésre került a Mobilitási Hét.

Az Autómentes Nap keretében, szeptember 22-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a rendezvény központi helyszínén - a Városház tér és Szent István tér környezetében – az egészséges életmód témakörében szervezett programokkal vett részt az eseményen. A gyakori, és megfelelően kivitelezett kézmosás még a mai napig is a legegyszerűbb eszköz a betegségek megelőzésére, a fertőzések továbbterjedésének megakadályozására. Bár a kézmosás fertőzésmegelőző hatása már több mint 150 éve ismert, az azóta eltelt hosszú idő is csak azt bizonyítja, hogy sosem lehet eleget hangsúlyozni: a kézmosás a kórokozókkal szembeni védekezés első és legfontosabb fegyvere. Éppen ezért a rendezvényen a Népegészségügyi Főosztály a kézmosás fontosságáról tartott játékos formában bemutatót, illetve foglalkozásokat.

A rendezvényhez kapcsolódóan a Népegészségügyi Főosztály a korábbi évek gyakorlatának megfelelően emisszió mérő buszt (COA-580) állított ki a területre. A buszban lehetőség volt megtekinteni a mérésre használt műszereket.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, kép: illusztráció)