Először rendezett állásbörzét az Észak-Magyarország c. napilap azzal a céllal, hogy a térség piacvezető médiájaként, mintegy közösségi rendezvény keretében találkozási lehetőséget biztosítson a megye munkaadóinak és munkavállalóinak.

A Miskolci Egyetemen rendezett állásbörzén több mint félszáz kiállító vett részt, akik nemcsak az álláskeresőket szerették volna elérni, hanem a leendő munkavállalókat is.

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja köszöntőjében a statisztikai adatokat emelte ki.  Mint mondta, a foglalkoztatás mértéke jelenleg 56 százalékos a megyében, ami viszonylag jónak mondható, míg a munkanélküliség 5,7 százalékra csökkent. Örömét fejezte ki, hogy megyénk napilapja is fontosnak érzi a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolását, és a kormányhivatal által szervezett állásbörzén túl egy újabb rendezvény segíti ezt a folyamatot.

„Többszereplős együttműködés – ez lehet a megoldás a megyében munkaerőkérdés megoldásában, hiszen a meglévő munkanélküliség ellenére is jelentős a munkaerőhiány. A megyei önkormányzat többek között a TOP-pályázatok és a paktumirodák segítségével igyekszik javítani ezen a helyzeten” – mondta Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke többek között az EuroSkills 2018 budapesti döntőjének sikeres megrendezését említette, amelyen kiválóan szerepeltek fiatal szakembereink, s talán ezzel Magyarország kijelölte a szakképzés következő évtizedeinek fő irányát. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a jó szakembereket tudni kell megtartani, ami komplex gondolkodást igényel a vállalkozások részéről.

Uri Mariann, az Észak-Magyarország megbízott főszerkesztője elmondta, hogy az Észak-Magyarország c. napilap az állásbörzével az olvasók és a gazdaság szereplőit szeretnék közelebb hozni egymáshoz.

Az állásbörze kísérőrendezvényeként sor került egy szakmai konferenciára is, ahol a megyei szakemberek előadását hallgathatták meg a résztvevők. Elsőként Sándor Csaba, a Robert Bosch Energy and Body System Kft. csoportvezetője beszélt a duális szakképzésükről, amely egyedüli megoldást nyújt számukra a dolgozói utánpótlásra. A Jabil Circuit Magyarország Kft. HR-igazgatója, Cservenné Boros Andrea a globális társadalmi és technológiai változásokról beszélt, többek között arról, hogy a tengerentúli vállalati kultúra és attitűd hogyan gyűrűzik be hazánkba. Szabóné Bikki Ágnes, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője a munkaerő-kiválasztás és toborzás új módszereit ismertette. Kiss Krisztina, A Nő A Siker Alapítvány képviselője a munkaerőpiac gyökeres változásaira irányította rá a figyelmet.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet)