A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös újévköszöntő rendezvényt tartott 2018. január 8-án. Az eseményen a megye gazdasági, politikai, önkormányzati, közigazgatási, oktatási, tudományos és egyházi életének számos meghatározó szereplője vett részt.

A jelenlévők megtekinthettek egy-egy összefoglaló kisfilmet az iparkamara, illetve a kormányhivatal elmúlt évéről, majd Bihall Tamás BOKIK-elnök és Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntőjét hallhatták. Bihall Tamás beszédében az összefogást és együttműködést hangsúlyozta, kiemelve az iparkamara, a Miskolci Egyetem és a Miskolci Akadémiai Bizottság, valamint más kutatóhelyek között létrejött szerződést. Ez a következő évek fejlődésének alappillére lehet – fogalmazott a BOKIK elnöke. Hangsúlyozta a megye gazdasági növekedését, a vállalatok beruházásait és megoldandó feladatként jelölte meg a szakemberhiány problémáját. A foglalkoztatási paktumon keresztül e téren kiváló a kamara kapcsolata a kormányhivatallal – húzta alá Bihall Tamás. Mint fogalmazott, több, a gazdaság vonatkozásában kedvező intézkedés is született, akár az adóterhek könnyítése, akár a bürokrácia csökkentése révén. Ezek tovább fogják erősíteni a gazdasági növekedést, tehát nyugodtan kijelenthetem, hogy egy sikeres 2018 elé nézünk – zárta szavait a megyei iparkamara elnöke.

A kisfilmek segítségével visszatekintettünk az elmúlt évre, a szavakban pedig előre tekintünk, hogy merre is megyünk tovább - fogalmazott Demeter Ervin kormánymegbízott. Év elején a vidékfejlesztési támogatások rendszere bekerült a kormányhivatalba. A megyébe került az államigazgatási és hatósági feladatok döntő része, azóta feladatunk, hogy üzemeltessük ezt a rendszert – hangsúlyozta a kormánymegbízott. Fő célkitűzésként határozta meg, hogy minél közelebb kerüljön az emberekhez az ügyintézés. A szervezeti integráció és az a törekvés, hogy minél közelebb kerüljünk az itt élő emberekhez, vállalkozásokhoz, igényelhet még további integrációs lépéseket is – állapította meg a kormánymegbízott. Megemlítette, hogy sorra jönnek létre az adóhivatali irodák a kormányablakokban, azzal a szándékkal, hogy minden járásban lehetővé váljon a polgárok számára adóügyeik intézése is.

(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet)