Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 22. 8:45

A Víz Vilgágnapja

Március 22. a Víz Világnapja.A víz a földi élet egyik alapvető meghatározója, víz nélkül gyakorlatilag nincs élet. Az emberi szervezet fiziológiás és civilizációs vízszükségletének kielégítése alapvető létfeltétel. Az egészséges élethez, a szépség, az erőnlét és a jó egészségi állapot tartós megőrzéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás és az egészséges ivóvíz is.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 21. 16:25

Edelényben a köztársasági elnök

A Víz világnapja alakalmából tartott ma előadást dr. Áder János, köztársasági elnök, az edelényi a Szent János Görög katolikus Gimnázium és Szakképző Iskolában a klímaváltozásról és annak hatásairól. Az eseményen részt vett Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 17. 12:30

Egyetemi hallgatók a Kormányhivatalban

Ma, 25 kereskedelem és marketing szakos egyetemi hallgató látogatott a Kormányhivatalba. A hallgatók immár hatodik éve maguk kezdeményezik a rendhagyó órát, ahol megismerhetik a Hivatal felépítését és működését.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 17. 11:21

Március 15.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja Taktaharkányban, Monokon és Mádon emlékezett az akkori eseményekre és hősökre.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 16. 16:03

Miniszteri dícséret

Nemzeti ünnepünk alkalmából Demeter Ervin, kormánymegbízott javaslatára, miniszteri dicséret elismerésben részesült, dr. Péter Adél, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály vezetője. Az elismerést, Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 14. 13:01

Pollenhelyzet

A térségünkben az éger pollenkoncentrációja elérte a magas szintet. A mogyoró és a tiszafafélék pollenszemei közepes mennyiségben vannak jelen légkörünkben. A kőris és a nyárfa pollenkoncentrációja csak alacsony szinten volt megfigyelhető, továbbá a kevésbé jelentős allergének közül a juhar és a szil pollenje is alacsony koncentrációban fordul elő.A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.


Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 14. 8:41

Közgyűlést tartott a VOSZ

Miskolc versenyképessége erősödött és ez a vállalkozásoknak is köszönhető – hangzott el a vállalkozók Megyei Közgyűlésén.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 13. 13:50

Felhívás közintézmények energiamegtakarítási intézkedési terv készítési kötelezettségéről

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 11/A. §-a alapján 2017. január 1. napjától a közintézmények tulajdonában és használatában álló, közfeladat ellátását szolgáló épület üzemeltetéséért és fenntartásáért felelős szervezet számára több új energiahatékonysági kötelezettség került előírásra.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 9. 8:51

Veszett róka Bekecsen

Veszettség vírusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma 2017. március 2-án, egy Bekecsen elhullott, korábban rendellenesen viselkedő rókában. A veszettség az egyik legveszélyesebb zoonózis, azaz állatról emberre terjedő betegség, ezért a hatóság ezúton is és ismételten felhívja a figyelmet a megelőzést szolgáló vakcinázás és a vadállatokkal szembeni körültekintő viselkedés fontosságára!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. március 9. 8:30

Megkezdődött a pollenszezon

Az idei pollenszezon február utolsó hetében kezdődött el. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a mogyoró és az éger kezdte meg leghamarabb a virágzását.