Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 27. 14:06

Állásbörze

Több, mint 70 munkáltató és szolgáltató részvételével, Állásbörzét rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya szerdán.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 27. 9:13

Bölcsödei Tájékoztató Nap

2017. január 1-jétől a bölcsődei ellátások rendszere átalakult. Bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde kialakítására nyílik lehetőség. Ha a bölcsődei ellátásra az adott településen legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy a település 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt, a 10.000 fő alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzat is köteles gondoskodni a gyermekek bölcsődei ellátásáról bölcsődei ellátást nyújtó intézmények, szolgáltatások bármelyik formájának biztosításával, önállóan, társulásban vagy ellátási szerződés útján.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 27. 8:48

Szlovákiai madárinfluenza kitörés miatti járványvédelmi intézkedések megyénkben

2017. április 24-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztálya (ÉLBÁI) megfigyelési körzetet rendelt el Kány település teljes közigazgatási területére Perecse, Szemere, Büttös községek külterületének egy részére.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 27. 7:53

16. heti pollenjelentés

A 16. héten a pollenterheltség közepes volt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 26. 13:03

Építészeti szakmai továbbképzés

Szakmai továbbképzést szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 24. 9:13

Paktumot kötöttek a megyei foglalkoztatásért, gazdaságért

2010 és 2016 között 620 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A számok Borsodban is egyértelműek a munkanélküliségi ráta 16-ról 6,6 százalékra csökkenése. A munkahelyteremtést és a szakemberképzést viszont folytatni kell. A vállalkozói szféra, a megyei önkormányzat, valamint a kormányhivatal szerdán együttműködési megállapodást, úgynevezett - foglalkoztatási paktumot – kötött, mellyel azt szeretnék elérni, hogy 2021-re további ötezer ember kerüljön be az elsődleges munkaerőpiacra.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 21. 13:12

Éves karbantartás miatt szünetel az ügyintézés a Kormányablakokban

Éves karbantartás miatt a Kormányablakokban az alábbi napokon és helyszíneken az ügyfélfogadás szünetel:

• 2017. április 25. (kedd): Miskolc, Csizmadia köz 1.
• 2017. május 2. (kedd): Miskolc, Kis-Hunyad u. 9.
• 2017. május 18. (csütörtök): Miskolc, Vologda u. 4.

Az érintett kormányablak zárva tartása idején a többi kormányablakban az ügyintézés zavartalanul működik. Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 20. 8:13

Véget ért a vektormentes időszak Magyarországon

A rovartani vizsgálatok eredményei alapján véget ért Magyarországon a kéknyelv betegség (bluetongue disease) szempontjából a vektormentes időszak. A törpeszúnyogok (Culicoides spp.) megjelenésével a betegség ismételt előfordulása és további terjedése várható, ezért továbbra is érvényes az országos főállatorvos kéknyelv betegség elleni vakcinázásra vonatkozó határozata. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja az állattartók figyelmét, hogy részben módosultak az állatszállításokra vonatkozó szabályok.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 19. 9:27

Állásbörze 2017

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya idén is Állásbörzét szervez.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 19. 8:45

Tanfolyamok

A múlt héten 2 tanfolyam indult a GINOP 611 program keretében a hátrányos helyzetű alacsony iskolai végzettségű munkanélküliek számára.