Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. április 26. 14:14

Több unoka után több nagyszülői gyed is igénybe vehető

Több unoka után több nagyszülői gyed (gyermekgondozási díj) is igénybe vehető lesz január 1-jétől - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy csütörtöki budapesti idősklub-találkozón.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. április 18. 11:15

Közel 50 kereskedelmi egységben ellenőriznek a fogyasztóvédelmisek

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Mindenki a legnagyobb gondossággal szeretné kiválasztani családja és szerettei számára az ajándékot, az ünnepi ételekhez szükséges termékeket. Ebben az időszakban fokozottabban ellenőrzi a hatóság a szezonális termékeket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi munkatársai elsősorban az ünnepre jellemző szezonális termékekre helyezik a hangsúlyt ellenőrzéseik során, továbbá kontrollálják a vásárlók termékválasztékban történő eligazodását elősegítő tájékoztatás meglétét, megfelelőségét.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. április 17. 16:12

Szolgáltató Kormányhivatal Modell

Tisztelettel kérem Önöket, hogy legyenek segítségünkre a kérdőívek kitöltésében!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. április 11. 11:51

Május 15-ig lehet pályázni munkásszállások kialakítására

Az érintettek kérésére a korábban meghirdetettnél két hónappal tovább, 2019. május 15-ig pályázhatnak a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint azok 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságai a „Munkásszállások kialakítása” munkaerő-piaci programra. Eddig 3,5 milliárd forintból 13 munkásszállás kialakításához nyújtott támogatást a kormányzat, a hazai forrás felhasználásával így több mint 1600 férőhely kialakítása valósulhat meg.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. április 4. 15:52

Ciki a cigi

A „Ne gyújts rá!” Világnap alkalmából a Kormányhivatal, valamint a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálata internetes vetélkedőt hirdetett meg 13-18 év közötti tanulók számára „Kár lenne, ha rák lenne” címmel. Az iskolai megelőzési programok támogatására a Kormányhivatal értékes dohányzás prevenciós eszközöket kapott, melyeket az oktatási-nevelési intézmények díjmentesen kölcsönözhetnek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán dohányzás megelőzési témában sajtótájékoztató és díjátadó rendezvény zajlott.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. március 26. 16:08

Nemzeti Földügyi Központ alakul

2019. július 1-jei hatállyal a Kormány az agrárminiszter irányítása alá tartozó Nemzeti Földügyi Központot (NFK) hoz létre. E központi költségvetési szerv végzi majd a földek kezelését, felügyeletét, mely a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet átalakítás útján történő megszüntetésével, annak általános jogutódjaként kezdi meg tevékenységét.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. március 26. 12:17

Oklevélátadó ünnepség Borsodban

Közel ötven munkatárs tett sikeres vizsgát és kapott oklevelet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. március 21. 16:36

A NAV idén is elkészíti az SZJA bevallási tervezeteket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az eSZJA rendszerében idén már harmadik alkalommal automatikusan, a munkáltatói, kifizetői adatok alapján, külön adózói kérelem nélkül elkészíti a személyi jövedelemadó bevallási tervezetet.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. március 19. 16:46

Állásbörze az ITC székházban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal Állásbörzét szervez március 27-én 10:00 órától 15:00 óráig.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. március 13. 15:48

Miniszteri elismerésben részesült két munkatársunk

Március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal két munkatársának adományozott Miniszteri Elismerő Oklevelet.