Tájékoztatás az internettel kapcsolatos nemzeti konzultációról

Dr. Deutsch Tamás az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos irányításával a Nemzeti Konzultáció Titkársága nemzeti konzultációt (InternetKon) kezdeményezett az internettel kapcsolatban amelynek célja, hogy a Kormány a polgárokkal, szakmai- és civil szervezetekkel, valamint a vállalkozásokkal együtt határozhassa meg az internet, valamint szélesebb értelemben a digitális ökoszisztémát érintő döntéseinek irányelveit.

Az internetről szóló párbeszédnek a www.internetkon.hu oldal ad teret. A konzultáció első szakaszában, 2015. február 3. napjától március 26. napjáig terjedő időszakban az állampolgároknak, a szakmai és társadalmi szervezeteknek, illetve az infokommunikációs iparág képviselőinek lehetőségük van javaslatot tenni az InternetKon kérdéseire a kormányzati döntés-előkészítés során felhasználható eredményeket hozó párbeszéd kialakítása érdekében. A nemzeti konzultáció kérdéssora a beérkező javaslatokból kerül összeállításra.

Az InternetKon második szakaszában, várhatóan 2015. májustól-júliusig terjedő időszakban az internetről szóló nemzeti konzultáció kérdéseire várják a konzultációban résztvevők válaszait, majd ezt követően a Kormány ősszel határoz arról, hogy az InternetKon eredményei alapján milyen konkrét intézkedésekre van szükség.

(B-A-Z Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Szervezési Főosztály)