Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2015. május 27. 11:32

Védőnők által végzett népegészségügyi célú méhnyakrákszűrés

Magyarországon a méhnyakrák okozta halálozás, hosszú évek óta lényegében nem változik (KSH). Évente mintegy 400-450 nő hal meg méhnyakrák miatt. A méhnyak daganatos nők 65%-a egyáltalán nem, vagy több mint három éve nem volt méhnyakszűrő vizsgálaton. Ezért különösen fontos e célpopuláció megnyerése, hogy elmenjenek a szűrésre. Ehhez fontos növelni a méhnyakszűréshez való hozzáférhetőséget.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2015. május 27. 8:28

20. heti pollenjelentés

A 20. héten a levegő pollenterheltsége közepes volt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2015. május 26. 10:00

Értékteremtő munka a büntetés - végrehajtásban

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében a közérdekű munka büntetés végrehajtását a Kormányhivatal szervezeti keretei között működő Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Pártfogó Felügyelői és Igazságügyi Osztálya látja el. A bíróság által főbüntetésként kiszabott büntetés elsődleges célja: a közösség érdekében végzett tevékenység, a jóvátétel, és az értékteremtés.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2015. május 26. 9:47

Hatósági kontroll alatt a játszóterek

A gyermekek megfelelő, egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy sokat tartózkodjanak a szabad levegőn, és sokat mozogjanak. Erre az egyik legjobb hely a játszótér, amely a társas érintkezés első helyszíne. A gyermekek itt találkoznak először a társas viselkedés alapszabályaival, hintázás, homokozás, csúszdázás közben óhatatlanul érintkeznek a velük egykorú, illetve idősebb vagy fiatalabb társaikkal. A játék rendkívül fontos szerepet tölt be a gyermekek fejlődési folyamatában, ugyanakkor a játszótéri eszközök használata különböző veszélyeket, kockázatokat is magában rejt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2015. május 22. 10:04

Védőnői centenárium

210 védőnő vett részt, 2015. május 15-én Miskolcon a védőnői szolgálat fennállásának 100 éves évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2015. május 22. 11:54

Példaértékű közfoglalkoztatás Ináncson

Ináncs Község Önkormányzata már 15 évvel ezelőtt is az első olyan önkormányzatok között volt, akik a közfoglalkoztatást elmozdították az értékteremtés irányába, kiaknázva a közfoglalkoztatás támogatásában rejlő lehetőségeket a település fejlődése és egyúttal a foglalkoztatási problémáinak megoldása érdekében.