Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 9. 13:02

Tuzson Bence: „Szolgáltató államot építünk”

„Valódi közszolgálatot építünk, a hivatalainknak segítenie és nem gáncsolnia kell az embereket” címmel jelent meg a PestiSrácok.hu internetes közéleti hírportálon nagyinterjú Tuzson Bencével, a Miniszterelnökség Közszolgálatért felelős államtitkárával.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 10. 10:09

III. Szikszói Járás Napja

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szikszói Járási Hivatala – a járáshoz tartozó 24 településsel közösen – 2018. augusztus 17-én immár harmadik alkalommal rendezi meg a Szikszói Járás Napját. Szikszó városát és Halmajt követően ezúttal a Magashegy lábánál, egy szelíd völgyben meghúzódó, korábban Abaújlakhoz csatolt kicsiny falu, Szanticska ad otthont a rendezvénynek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 8. 13:41

Ismét gyerekeknek szánt pohárból mértek melamin kioldódást

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF (gyors riasztási) rendszeren keresztül értesült arról, hogy gyerekeknek szánt, kínai „bambusz” pohárból mért melamin kioldódást a szlovén hatóság július közepén. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 8. 13:27

II. fokú hőségriasztás 2018. augusztus 8-tól 2018. augusztus 10-ig

Az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásai alapján 2018. augusztus 8-án (szerda) 00.00-tól 2018. augusztus 10-én 24.00-ig II. fokú hőségriasztást adott ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 14:27

Kormányablak Busz menetrend

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is szolgálatba áll a Kormányablak Busz, melynek első munkaállomása 2018. augusztus 8-án Tiszakarádon, a Cigándi Járási Hivatal Kirendeltsége lesz.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 6. 12:52

Hőségriadóval kapcsolatos tájékoztatás

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztály, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal, mint területileg illetékes munkavédelmi hatóság a meteorológiai előrejelzések alapján, a várható magas napi középhőmérsékletre tekintettel a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében a szükséges megelőző intézkedések megtétele céljából a következő tájékoztatást adja.