Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. április 18. 11:15

Közel 50 kereskedelmi egységben ellenőriznek a fogyasztóvédelmisek

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Mindenki a legnagyobb gondossággal szeretné kiválasztani családja és szerettei számára az ajándékot, az ünnepi ételekhez szükséges termékeket. Ebben az időszakban fokozottabban ellenőrzi a hatóság a szezonális termékeket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi munkatársai elsősorban az ünnepre jellemző szezonális termékekre helyezik a hangsúlyt ellenőrzéseik során, továbbá kontrollálják a vásárlók termékválasztékban történő eligazodását elősegítő tájékoztatás meglétét, megfelelőségét.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. április 12. 13:56

A falusi csok támogatott településeinek listája

A csatolt dokumentumban felsorolt 2486 magyarországi településen érhető el a családi otthonteremtést szolgáló állami pénzkeret.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. április 4. 15:52

Ciki a cigi

A „Ne gyújts rá!” Világnap alkalmából a Kormányhivatal, valamint a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálata internetes vetélkedőt hirdetett meg 13-18 év közötti tanulók számára „Kár lenne, ha rák lenne” címmel. Az iskolai megelőzési programok támogatására a Kormányhivatal értékes dohányzás prevenciós eszközöket kapott, melyeket az oktatási-nevelési intézmények díjmentesen kölcsönözhetnek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán dohányzás megelőzési témában sajtótájékoztató és díjátadó rendezvény zajlott.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. március 26. 16:08

Nemzeti Földügyi Központ alakul

2019. július 1-jei hatállyal a Kormány az agrárminiszter irányítása alá tartozó Nemzeti Földügyi Központot (NFK) hoz létre. E központi költségvetési szerv végzi majd a földek kezelését, felügyeletét, mely a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet átalakítás útján történő megszüntetésével, annak általános jogutódjaként kezdi meg tevékenységét.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. március 26. 12:17

Oklevélátadó ünnepség Borsodban

Közel ötven munkatárs tett sikeres vizsgát és kapott oklevelet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2019. március 21. 16:36

A NAV idén is elkészíti az SZJA bevallási tervezeteket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az eSZJA rendszerében idén már harmadik alkalommal automatikusan, a munkáltatói, kifizetői adatok alapján, külön adózói kérelem nélkül elkészíti a személyi jövedelemadó bevallási tervezetet.