Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 26. 13:03

Építészeti szakmai továbbképzés

Szakmai továbbképzést szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 24. 9:13

Paktumot kötöttek a megyei foglalkoztatásért, gazdaságért

2010 és 2016 között 620 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A számok Borsodban is egyértelműek a munkanélküliségi ráta 16-ról 6,6 százalékra csökkenése. A munkahelyteremtést és a szakemberképzést viszont folytatni kell. A vállalkozói szféra, a megyei önkormányzat, valamint a kormányhivatal szerdán együttműködési megállapodást, úgynevezett - foglalkoztatási paktumot – kötött, mellyel azt szeretnék elérni, hogy 2021-re további ötezer ember kerüljön be az elsődleges munkaerőpiacra.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 20. 8:13

Véget ért a vektormentes időszak Magyarországon

A rovartani vizsgálatok eredményei alapján véget ért Magyarországon a kéknyelv betegség (bluetongue disease) szempontjából a vektormentes időszak. A törpeszúnyogok (Culicoides spp.) megjelenésével a betegség ismételt előfordulása és további terjedése várható, ezért továbbra is érvényes az országos főállatorvos kéknyelv betegség elleni vakcinázásra vonatkozó határozata. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja az állattartók figyelmét, hogy részben módosultak az állatszállításokra vonatkozó szabályok.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 19. 9:27

Állásbörze 2017

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya idén is Állásbörzét szervez.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 19. 8:45

Tanfolyamok

A múlt héten 2 tanfolyam indult a GINOP 611 program keretében a hátrányos helyzetű alacsony iskolai végzettségű munkanélküliek számára.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2017. április 13. 12:00

Anyakönyvi szakmai nap

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya kedden szakmai továbbképzést tartott Borsod-Abaúj-Zemplén megye anyakönyvvezetői számára. A szakmai nap célja, az anyakönyvvezetők egységes jogalkalmazásának elősegítése.