Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. július 17. 12:00

II. fokú hőségriadó!

Az Országos Tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzési adatok alapján 2014. július 18-án 00.00 órától július 20-án 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 25 Cesius-fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. július 16. 14:13

Tájékoztató az afrikai sertéspestisről

Az afrikai sertéspestis (ASP) nagy ragályozó képességű, vírus okozta fertőző betegség, amely iránt Európában a házi sertés és a vaddisznó minden életkorban fogékony és a megbetegedett állatok szinte kivétel nélkül elpusztulnak. Afrikában a varacskos disznó és egyéb vadon élő disznófélék, valamint az Ornithodoros nemzetségbe tartozó óvantagok (vért szívó ízeltlábú élősködők) játszanak szerepet a betegség fenntartásában.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. július 10. 14:52

Ismét Demeter Ervin a megyei kormánymegbízott

Orbán Viktor miniszterelnök – Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – kinevezte a kormánymegbízottakat.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Demeter Ervin folytathatja a megkezdett munkát.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. július 3. 15:51

„A jövő nem egy olyan hely, ahová belépünk, azt mi hozzuk létre.”

Július elseje a köztisztviselők napja, melyet 15 éve ünnepelünk hazánkban. A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére, Magyarországon július 1-je legyen a köztisztviselők napja. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal idén is gálaműsorral egybekötött ünnepség keretében köszönte meg a kormánytisztviselőknek, a köz szolgálatában végzett munkájukat.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. július 3. 15:30

I. Kormányhivatali Sportnap

2014. június 28-án került megrendezésre az I. Kormányhivatali Sportnap a Miskolci Egyetemen. Az eseményen a Kormányhivatal szervezeti egységeinek dolgozói mérhették össze tudásukat kispályás labdarúgásban, dartsban, asztaliteniszben, teniszben, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában valamint akik verseny nélkül szerettek volna sportolni, kipróbálhatták magukat aerobicban Béres Tímea vezetésével. A rendezvényen főzőverseny is megrendezésre került, az elkészült ételeket külön zsűri értékelte, hivatásos séfek bevonásával.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. június 20. 13:42

VII. „Kormánytisztviselői Véradó Hét”

A hetedik alkalommal megrendezésre került „Kormánytisztviselői Véradó Hét” keretében, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az Országos Vérellátó Szolgálat Miskolci Területi Vérellátó Központjával és a Sátoraljaújhelyi Véradó Állomással együttműködve, 2014. június 17- én Sátoraljaújhelyen, 2014. június 18 – án pedig Miskolcon biztosította dolgozói részére, a véradáson való részvétel lehetőségét.