Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. december 19. 11:04

Indul az újabb közigazgatási ösztöndíjprogram

Ötödik alkalommal hirdetik meg a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot. A kiválasztottak hét hónapot egy hazai központi államigazgatási szervnél, három hónapot pedig egy európai ország közigazgatási intézményénél töltenek el. December 14-ig lehet jelentkezni.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. december 18. 14:44

Advent

Munkatársainak rendezett Adventi ünnepséget 2014. december 17-én a Borsod-Abaúj-Zemplén kormányhivatal.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. december 18. 12:00

Fogyasztóvédelmi jótanácsok az ajándékvásárláshoz

Akciók, hatalmas leárazások, vásárlási láz - az év végéhez közeledve mindenki az Ünnepekre készülődik, sokan pedig az ajándékokat az utolsó pillanatokban sietnek beszerezni. Ilyenkor sem árt tisztában lenni azonban néhány alapvető dologgal, hogy az ajándékozás utáni öröm ne váljon ürömmé. A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület összeállítását olvashatják.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. december 12. 16:09

Az ÉMÁSZ a „fény” szolgáltatója

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a nehéz körülmények között élő gyermekek és fiatalok mindennapjait támogatja olyan szervezeteken keresztül, amelyek segítő kezet nyújtanak a felemelkedéshez valamint a megkapaszkodáshoz.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. december 12. 15:55

„Kérdezz-felelek” a HPV-ről

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága 2014. évre meghirdetett népegészségügyi mozgósításához kapcsolódó programsorozat záró rendezvényeként, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve ismeretterjesztő előadást szervezett középiskolásoknak a daganatos megbetegedések prevenciójának fontosságáról, kiemelten a humán papillómavírusról, amely a méhnyakrák okozója lehet.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. december 11. 13:08

Gümőkór mentesítés

A szarvasmarha-gümőkór (bovin tuberculosis) az élő állatok nemzetközi és belföldi belüli kereskedelmében kiemelten fontos, bejelentési kötelezettség alá tartozó fertőző állatbetegség.
A szarvasmarha-gümőkórt okozó baktériumok (a Mycobacterium bovis és a Mycobacterium bovis subspecies caprae) iránt az ember is fogékony, ezért a betegség zoonózis.