Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Demeter Ervin

kormánymegbízott

Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. július 11. 12:04

Aktuális pollen helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A 27. héten a légköri allergének mennyisége alacsony volt. A pázsitfűfélék továbbra is virágoznak, azonban pollenjeinek légköri jelenléte már alacsony szintű. A többi nyári allergén, mint az útifű, a lórom és a libatopfélék szintén alacsony mennyiségben szórják virágporukat.
A kevésbé allergén növények közül egyedül a csalánfélék pollenkoncentrációja magas tartományban maradt. A légköri allergén gombák koncentrációja magas volt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. július 11. 11:36

Új országos főállatorvosi hátározat lépett életbe a ASP helyezet hatékonyabb kezelése érdekében

Az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjére kiterjedően megjelent az Országos Főállatorvos 2/2018. számú határozata. Az új rendelkezés az ASP járványügyi felmérő (surveillance) program részeként, az ország egész területén végrehajtandó intézkedéseket nevesíti és szabályozza. A jogszabály az afrikai sertéspestis (ASP) helyzet hatékonyabb kezelése érdekében számos változást tartalmaz az egyidejűleg hatályon kívül helyezett 1/2018. számú OFÁ határozatban foglaltakhoz képest.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. június 28. 8:57

Újra Demeter Ervin Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja

A miniszterelnök 82/2018. (VI. 22.) ME határozatában, a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok kialakításával és a területi integrációval összefüggő törvénymódosításokról szóló 2010. évi CXXVI. törvény 10. § (2) bekezdésében foglalt jogkörében, a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára 2018. július 1-jei hatállyal Demeter Ervint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá nevezte ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. június 5. 13:20

Véradó Hét a Kormányhivatalokban

2018. június 11. és június 15. között ismét megrendezésre kerül az országos szintű „Kormánytisztviselői Véradó Hét”.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. május 10. 16:03

Emelt és középszintű fizika szóbeli érettségi vizsgán alkalmazandó eszközök részletes leírása

Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet tartalmazza az egyes érettségi vizsgatárgyak részletes vizsgakövetelményeit.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. május 8. 16:17

Az idén is átadták a kormánymegbízotti dícséreteket

2018. május 7-én, hetedik alkalommal került sor ünnepélyes keretek között a Kormányhivatali elismerések átadására. Demeter Ervin kormánymegbízott állami tisztviselőket részesített elismerésben a kiemelkedő és példamutató munkájukért.