Ünnepi köszöntő

Tisztelt Munkatársam!
Kedves Olvasó!

Az adventi időszak alatt lélekben már mindannyian a közelgő ünnepekre készülődünk, melynek része az is, hogy az ember visszatekint a lassan lezáruló esztendő történéseire, a közösen elért eredményeinkre. A Békés Megyei Kormányhivatal munkatársai olyan mozgalmas és dolgos évet tudhatnak maguk mögött, amelyre méltán büszkék lehetünk.

Az idei évben, folytatva a korábban megkezdett közigazgatási reformokat, számos megyei szinten ellátott elsőfokú feladat- és hatáskör került át a járási hivatalokhoz. Megnyitottuk a füzesgyarmati Kormányablakot, így ezzel megyénkben már 14 integrált ügyfélszolgálati helyszínen intézhetik az állampolgárok hivatalos teendőiket közel 2000 ügykör vonatkozásában. Sokat tettünk azért, hogy a nyitott hatóság elve a gyakorlatban is megvalósuljon. Ennek jegyében számos szakmai szervezettel és oktatási intézménnyel kötöttünk együttműködési megállapodást. Kiemelt célként fogalmazódott meg a települési önkormányzatokkal való partnerségi viszony megerősítése is, amelynek fontos eleme volt a jövőre hatályba lépő általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény bevezetését előkészítő képzések megszervezése. Mindezen lépések együttesen azt a célt szolgálták, hogy az állampolgárok jogbiztonságát az államigazgatási, önkormányzati és köztestületi szinten egyaránt érvényesülő egységes jogértelmezésen és joggyakorlaton keresztül biztosítani tudjuk.

A fenti rövid, a teljesség igénye nélkül készült összegzés is jól mutatja, a hivatal dolgozóinak a napi feladatokon kívül szép számmal kellett olyan teendőket is ellátniuk, amelyekhez a szakmai felkészültség mellett kellő elhivatottságra, valamint jól összehangolt csapatmunkára is szükség volt. Ezúton is szeretnék ezért köszönetet mondani mindazoknak, akik egész évben lelkiismeretes munkával és példaértékű áldozatvállalással segítették a Kormányhivatalt a kitűzött célok elérésében.

Az ünnepek közeledtével természetesen minden kissé megváltozik, jobban figyelünk családunkra, barátainkra és embertársainkra. December hónap meghitt napjai különlegessé és feledhetetlenné teszik ezt az időszakot, melyben megmutatkoznak az igazi emberi értékek, az élet szebbik oldala. Őszintén remélem, hogy az előttünk álló napokban mindannyian örömteli hangulatban, a karácsony valódi jelentésében élhetjük meg az ünnepeket.

Ebben a hitben kívánok Olvasóinknak áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új évet.

Dr. Takács Árpád
kormánymegbízott

(Békés Megyei Kormányhivatal)