A Belügyminisztérium - az előző évekhez hasonlóan - az idén is díjazásban részesítette azokat az önkormányzatokat, akik közfoglalkoztatási programjaik megvalósítása során kiemelkedő szakmai munkát végeztek.

A START Plusz 2017. díj ünnepélyes átadására 2017. november 16-án került sor a Belügyminisztériumban. Az elismerő okleveleket Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára adta át a díjazottaknak.

A Békés Megyei Kormányhivatal felterjesztését követően, megyénkből 5 önkormányzat részére - Békéssámson, Geszt, Hunya és Körösújfalu Község Önkormányzata, valamint Mezőberény Város Önkormányzata - ítélt meg a Belügyminisztérium 7-7 millió Ft összegű támogatást, melyet a közfoglalkoztatási programjaik további fejlesztésére, így például kis- és nagy értékű eszközök beszerzésére, közfoglalkoztatási célú beruházás megvalósítására fordíthatnak a kitüntetett önkormányzatok.

Az elismerésben részesült önkormányzatok mindegyike már a kezdetektől aktívan vesz részt a közfoglalkoztatásban és az évről évre megújuló ötleteikkel, terveikkel és a folyamatosan bővülő tevékenységeik sikeres megvalósításával mintaszerűen működtetik a közfoglalkoztatási programjaikat. Több értékteremtő és helyi adottságokra épülő beruházás megvalósításában is jeleskedtek, mellyel méltán érdemelték ki a Belügyminisztérium díjazását és további támogatását.

A díjat ünnepélyes keretek között Zámbori Tamás Békéssámson, Fábián Zsuzsanna Geszt, Hegedűs Roland Hunya, Szabó Csaba Körösújfalu, valamint Siklósi István Mezőberény polgármestere vehette át.

A díjátadó ünnepségen Békés megyéből Rakonczai Bíborka, csanádapácai tanuló is fellépett egy népdalcsokor összeállítással.

(Békés Megyei Kormányhivatal)