A Népegészségügyi Főosztály feladata többek között az egészség- és oktatásüggyel, valamint a humán szolgálatokkal együttműködve segíteni a népegészségügyi ismeretek átadását, a nevelési-oktatási intézményekben folyó egészségfejlesztési tevékenységek aktív részvételen alapuló támogatásával.

Ennek érdekében 2014. óta minden tanévben meghirdettük az őszi vetélkedősorozatot, melynek mintájára a 2017/2018. tanévben tavaszi fordulóra is sor kerül.

A versenyt február közepén meghirdettük, az első feladatlapot valamennyi általános iskolának megküldtük, azokat 2018. március 15-ig várjuk vissza. Az elektronikus vetélkedőre most is 7. osztályos tanulók 5 fős csapatait várjuk a megye valamennyi általános iskolájából.

A tanulók 3 hónap Világnapjai és a parlagfű-mentesítés köré csoportosított feladatokban összemérhetik az ismereteiket az adott témakörökkel kapcsolatosan. A kötelező feladatokon túl a szabadon választható feladatok lehetőséget adnak a gyerekek egyéni kreativitásának bemutatására. A kiküldött feladatok illeszkednek a Nemzeti Alaptantervben meghatározott kulcskompetenciák fejlesztéséhez, az iskolák pedagógiai programjaiban meghatározott nevelési célokhoz.

Nem kötelező minden fordulóban részt venni, azonban a 3 forduló alatt összegyűjtött összes pontszám határozza meg a végső sorrendet.

Díjazás:

- 1 helyezett 20.000 Ft utalvány,

- 2. helyezett 15.000 Ft utalvány,

- 3. helyezett 10.000 Ft utalvány,

- a legkreatívabb szorgalmi feladat jutalmazására 5.000 Ft utalvány.

Ha a vetélkedővel kapcsolatosan kérdése van, munkatársainkat elérheti a [[[SnCMUQbaQ2jYa296ZWcubmVwZXVAYmVrZXMuZ292Lmh1]]] elektronikus levelezési címen, vagy a 66/795-043 telefonszámon.

(Békés Megyei Kormányhivatal)