Amint utóbb újságírói kérdésre válaszolva kiderült, a 72 esztendős szarvasi illetőségű Köteles Józsefné Esztike néni személyében a százezredik ügyfelet köszöntötték szerdán a Szarvasi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán. A százezredik ügyfelet Takács Árpád kormánymegbízott, Dankó Béla országgyűlési képviselő, illetve Gaál Roland hivatalvezető virággal, bonbonnal és emléklappal köszöntötte.

Személyazonosító igazolvány ügyében érkezett a Szarvasi Kormányablakba szerdán délelőtt Köteles Józsefné Esztike néni, aki elmondta: egyáltalán nem számított arra, hogy ajándékokat kap az ügyintézés mellé.

A százezredik ügyfél – az ajándékok, illetve emléklap átvételét követően – elismeréssel szólt a kormányablakban folyó munkáról, az ott dolgozók szakmai felkészültségéről, s igazán ügyfélbarát környezetnek nevezte a hivatal megújult épületét, a kialakított ügyfélteret.

Köszöntőjében Dankó Béla országgyűlési képviselő a kormányablakok fontosságát hangsúlyozva kifejtette: a Szarvasi Kormányablakban 2013-ban még alig több mint 20 ezer ügyfél fordult meg, míg tavaly ez a szám már meghaladta a 35 ezret, s idén vélhetően eléri a 40 ezret.

Méltatta a kormányablakokban, kifejezetten a Szarvasi Kormányablakban dolgozó tisztviselők szakmai, megfeszített munkáját Takács Árpád is. A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott nyomatékosította: az ügyfélelégedettségi mutatók alapján a szarvasi járásban száz állampolgárból kilencvenhárom elégedett a kormányablak ügyintézők, szakügyintézők munkájával, ez tény, felmérés igazolja.

Takács Árpád azt is elmondta, hogy Békés megyében jelenleg tizennégy kormányablak fogadja az ügyfeleket, de még idén decemberben egy újabb, nyolc munkaállással nyitja meg – stílszerűen – az ablakát a békéscsabai MÁV-állomáson. Jövő év elején pedig – a tervek szerint – a tizenhatodik kormányablak Mezőhegyesen nyit meg. Ez utóbbi nem egy hagyományos kormányablak lesz, hanem komplex hatósági, agrárigazgatási központ létesül a településen.

(Békés Megyei Kormányhivatal)