Sajtóközlemények

2017 | 06 | 30.

BÉKÉS MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

 

Sajtóközlemény

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére

Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal, és 162,25 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című, KEHOP-5.2.11-16-2017-00120 azonosítószámú projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházás hozzájárul az épületek alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás felé.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése tárgyú projektje ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a jövő nemzedéke számára megteremtődhessen a megfelelő energiabiztonság az épületek energiahatékonyságának javításával. Magyarország Kormánya az EU irányelveivel összhangban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulást, mely célt a költségvetési szervek együttműködésével tervez megvalósítani. A beruházások hozzájárulnak a meglévő villamosenergia igények fotovoltaikus rendszerrel termelt megújuló energiával történő részbeni vagy teljes kiváltására.

A projekt keretében a Békés Megyei Kormányhivatal kilenc épületét érintően a beruházások elsősorban a hálózatra visszatápláló üzemű, inverteres, napelemes energiaforrású, háztartási méretű kiserőmű telepítése terjednek ki.

Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal három épülete érintett a korszerűsítéssel: az Agrárügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztály Hunyadi tér 4. szám alatti ingatlana, a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály Munkácsy u. 4. szám alatti épülete, illetve a Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Szarvasi út 107. szám alatti főépülete.

Békés megyében további hat helyszínen: Békésen két helyszínen a Békési Járási Hivatal Kossuth Lajos utca 4. szám alatti főépületében, valamint a Foglalkoztatási Osztály Múzeum köz 1. szám alatti épületében. Gyulán a Békéscsabai Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Megyeháza u. 5-7. szám alatti épületében. Orosházán az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Szabadság tér 3. szám alatti épületében. Szarvason a Szarvasi Járási Hivatal Szabadság út 25-27. szám alatti épületében. Szeghalmon a Szeghalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Bocskai u. 4. szám alatti épületében valósulnak meg korszerűsítések.

A beruházások mindenben megfelelnek a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című, KEHOP-5.2.11. számú Pályázati Felhívásban leírt feltételeknek.

Projektről bővebb információt a www.kormanyhivatal.hu/hu/bekes oldalon olvashatnak.

 

2018 | 08 | 10.

BÉKÉS MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

Sajtóközlemény

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Békés Megyei Kormányhivatal épületeiben

A Békés Megyei Kormányhivatal sikeresen pályázott és 162,25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert 100%-os támogatási intenzitással a KEHOP-5.2.11-16-2017-00120 azonosítószámú, „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Békés Megyei Kormányhivatal épületeiben” című projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházás hozzájárul az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatásához. A projekt tényleges befejezése:2018. augusztus 10.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére tárgyú projektje ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a jövő nemzedéke számára megteremtődhessen a megfelelő energiabiztonság. Magyarország Kormánya az EU irányelveivel összhangban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulást, mely célt a költségvetési szervek együttműködésével tervez megvalósítani. A beruházások hozzájárulnak a meglévő villamos energia igények fotovoltaikus rendszerrel termelt megújuló energiával történő részbeni vagy teljes kiváltására.

A projekt keretében a Békés Megyei Kormányhivatal kilenc épületére hálózatra visszatápláló üzemű, inverteres, napelemes energiaforrású, háztartási méretű kiserőművek telepítése valósult meg.

Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal három létesítménye érintett a korszerűsítéssel: az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály Hunyadi tér 1. szám alatti épülete, a Békéscsabai Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály Munkácsy utca 4. szám alatti épülete, illetve a Békéscsabai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Szarvasi út 107. szám alatti főépülete.

Békés megyében további hat helyszínen valósultak meg a korszerűsítések: a Békési Járási Hivatal Kossuth Lajos utca 4. szám alatti főépületében, a Békési Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Békés, Múzeum köz 1. szám alatti épületében, a Békéscsabai Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Gyula, Megyeháza u. 5-7. szám alatti épületében, az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Orosháza, Szabadság tér 3. szám alatti épületében, a Szarvasi Járási Hivatal Szarvas, Szabadság út 25-27. szám alatti főépületében, a Szeghalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Szeghalom, Bocskai u. 8. szám alatti épületében.

A beruházások mindenben megfelelnek a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című, KEHOP-5.2.11. számú Pályázati Felhívásban leírt feltételeknek.

A projektről bővebb információt a www.kormanyhivatal.hu/hu/bekes oldalon olvashatnak.

(Békés Megyei Kormányhivatal)