A kormányzat kiemelt célja a közfoglalkoztatásból a versenyszférába történő átvezetés segítése, valamint az országos munkaerőhiány enyhítése. Ezen célok megvalósítása érdekében a Pénzügyminisztérium 2019-ben is kiírta a „mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására” vonatkozó pályázatot.

Az NFA-2019-KKV jelű pályázat idei 2. ciklusának keretében országosan 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre a mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. Pályázni augusztus 1. és szeptember 5. között lehet.

A támogatás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása, új munkahelyek létrehozása, továbbá a térségi felzárkóztatás, a területi különbségek csökkentése, valamint a foglalkoztatás bővítése a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának elősegítése által.

A felhívás részleteiről a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán Bella Zsolt (66/444-211/1232 mellék), Kluck Hajnalka (66/444-211/1180 mellék) és Molnár Andrea (66/444-211/1242 mellék) nyújt bővebb felvilágosítást.

A pályázati kiírás és a benyújtáshoz szükséges dokumentumok ezen a linken a kapcsolódó anyagoknál a jobbszélen elérhetők.

(Békés Megyei Kormányhivatal)