KEHOP - 5.2.2 - 16 - 2016 - 00010

Sajtóközlemény
Helyszínek:
Sajtóanyagok, képek:

Projekt neve: A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése

Projekt kód: KEHOP-5.2.2.-16-2016-00010

Projekt tervezett befejezése: 2019. május 31.

Támogatási összeg: 1 250 000 000 Ft

Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal, és 1,25 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése” című, KEHOP-5.2.2-16-2016-00010 számú projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és megújuló forrásból származó energiafelhasználásának fokozásához.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése tárgyú projektje ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a jövő nemzedéke számára megteremtődhessen a megfelelő energiabiztonság az épületek energiahatékonyságának javításával.

Magyarország Kormánya az EU irányelveivel összhangban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulást, mely célt a költségvetési szervek együttműködésével tervez megvalósítani. A projekt célja ennek megfelelően, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal a KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció keretében 12 középület felújításával növelje az energiamegtakarítást és csökkentse az épületek energiafelhasználását. Az energiahatékonyság növeléséhez az épületek homlokzati hőszigetelése, a nyílászárók korszerűsítése valamint napelemes rendszerek telepítése járul hozzá.

A projekt keretében a Békés Megyei Kormányhivatal 12 épületét érintően a felújítások elsősorban építészeti és gépészeti munkákra terjednek ki.

Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal négy épülete érintett a korszerűsítéssel: a Foglalkoztatási Főosztály Árpád sor 2/6. szám alatti ingatlana, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Szerdahelyi út 2. szám alatti főépülete, a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Luther utca 3., továbbá a Békés Megyei Kormányhivatal, Földhivatal Békéscsaba, Hunyadi tér 1. szám alatti épülete.

Békés megyében további nyolc helyszínen: Sarkadon, a Sarkadi Járási Hivatal Szent István tér 7. szám alatti épületében, Szeghalmon, a Szeghalmi Járási Hivatal Nagy Miklós utca 4. illetve 6. szám alatti épületeiben, Gyomaendrődön, a Gyomaendrődi Járási Hivatal Szabadság tér 1. szám alatti épületében, Gyulán pedig a Gyulai Járási Hivatal Kossuth utca 2. szám alatti épületében, a Foglalkoztatási Osztály Ady Endre utca 8. szám alatti épületében, Mezőkovácsházán, a Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének Alkotmány utca 42. szám alatti épületében, Orosházán az Orosházai Járási Hivatal Ady Endre út 9. szám alatti épületében valósulnak meg korszerűsítések.

(Békés Megyei Kormányhivatal)