A Nemzetgazdasági Minisztérium, az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű program keretein belül szervezte meg Partnerségi Konferenciáját a Békés Megyei Kormányhivatal Nagytermében, 2017. november 21-én.

A program célja a munkavállalók garanciális jogainak, valamint a tisztességes vállalkozások elismerésének biztosítása, a foglalkoztatás biztonságának és jogszerűségének növelése, a munkakörülmények javítása és a jogszerű foglalkoztatás biztosítása.

„A biztonság érték! A biztonság termék is, amelynek ára van. A vállalkozásoknak tudniuk kell, ha további értéket szeretnének teremteni, akkor erre áldozniuk szükséges” – emelte ki köszöntőjében dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. Magyarország számára első rangú prioritás, hogy működjön a gazdaság, álljanak rendelkezésre az erőforrások és növekedjen a foglalkoztatottság – tette hozzá.

A Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára, dr. Simon Attila István szakmai megnyitójában elmondta, hogy a kezdeményezés egyrészről hozzájárul a foglalkoztatás és a foglalkoztatási kultúra értékeinek megőrzéséhez és továbbfejlesztéséhez. A helyettes államtitkár kiemelte, a nemzetgazdaság egyik legfontosabb érdeke a munkavállalók biztonságos foglalkoztatása, testi épsége és egészsége.

A megnyitót követően dr. Simon Attila István ünnepélyesen átadta a 100. csatlakozó partnernek – Claas Hungária Kft. – partnerségi nyilatkozatát. A programhoz csatlakozott regisztrált partnerek termékeiken, kiadványaikon, rendezvényeiken, illetve szolgáltatásaik során használhatják az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért – Partner” feliratot.

Az ünnepélyes átadást követően, Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztály vezetője és dr. Bakos József, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály vezetője tartott előadást a konferencia résztvevőinek.

A konferencia második részében a partnercégek képviselői mutatták be röviden vállalkozásuk főbb területeit és a munkabiztonsággal kapcsolatos elkötelezettségüket.

„Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű programhoz való csatlakozás feltételeiről a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján (www.ommf.gov.hu), a „munkavédelem és munkaügy” kiemelt szakmai terület „Partnerség” menüpontjában található részletes tájékoztatás.

(Békés Megyei Kormányhivatal)