A „Közbeszerzésekről közérthetően” címmel tartott konferenciát a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség 2018. március 8-án a Békés Megyei Kormányhivatal nagytermében.

A rendezvény keretein belül együttműködési megállapodást kötött a Kormányhivatal és a Közbeszerzési Hatóság. A dokumentumot dr. Takács Árpád kormánymegbízott és Rigó Csaba Balázs elnök írták alá.

A rendezvény megnyitóján Bődi János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke elmondta, a konferencia célja, hogy a közbeszerzések résztvevői naprakész információt kapjanak a hazai és az uniós forrásokból megvalósuló közbeszerzésekről, valamint az április 15-től bevezetésre kerülő elektronikus közbeszerzési rendszerről (EKR).

Dr. Takács Árpád köszöntőjében hangsúlyozta, az új rendszer bevezetésével az eljárás gyorsabb, költséghatékonyabb és átláthatóbb lesz. Hozzátette, az EKR bevezetésével egy olyan uniós irányelv integrálódik a közbeszerzési eljárás rendszerébe, amely mind az ajánlatkérő, mind pedig az ajánlattevő részére hatékony és korszerű megoldásokat biztosít.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntőjében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részleteit ismertette a megye vonatkozásában.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke szakmai előadása előtt ismertette a megállapodás célját. Elmondta, hogy a hatóság kiemelt céljának tekinti a jogalkalmazók munkájának támogatását a közbeszerzések terén, melynek keretében nagy hangsúlyt fektet a közbeszerzésekben érintett szervezetekkel való szoros szakmai együttműködésre. „E célok elérése végett a hatóság és a kormányhivatal a jelen megállapodásban foglaltak szerint hatékony együttműködés keretében előmozdítja egymás munkájának kölcsönös támogatását” – egészítette ki az elnök.

Az aláírást követően a résztvevők a Hatóság és a Miniszterelnökség munkatársainak szakmai előadásait hallgathatták meg.

(Békés Megyei Kormányhivatal)