A Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Mérnöki Kamara ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodást dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke írta alá 2017. november 6-án a Mérnök Nap keretein belül.

Buzás Zoltán megnyitóbeszédében köszöntötte a Mérnök Nap résztvevőit. Köszöntőjében elmondta, hogy a mérnökökkel szembeni elvárások és a felelősség nem csökkent, folyamatosan meg kell felelni a változásoknak és szükség van az állandó szakmai képzésekre, amelyeket folyamatosan biztosítanak.

Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke kiemelte, ahhoz, hogy a kamara eredményesen tudjon működni olyan szakmai csoportoknak kell kialakulni akik együtt tudnak dolgozni, hiszen csak közös munkával tud megfelelően célt elérni a szervezet a gazdaság és a mérnökök.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, az új ipari forradalom, a digitalizáció olyan mértékben változtatja meg mindennapjainkat, mint annak idején a gőzgép vagy az elektromos izzó. Ezért szükség van új módszerekre, új együttműködésekre, új államigazgatási szemléletre, amely rendelkezik azzal a jövőbe látási szemlélettel, amivel bírnak az építészek és a mérnökök is, akik mindig a fejlődés mozgatórugói voltak – emelte ki a kormánymegbízott.

Várfi András, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke a Terület- és Településfejlesztési Operatív program részleteit és terveit ismertette a résztvevőkkel.

Az együttműködés célja, hogy a megyei mérnöki kamara szakmagyakorlói naprakész szakmai és jogszabályi ismeretekkel rendelkezzenek, melynek eredményeként a tervezési tevékenységek és az építőipari kivitelezések szakszerű és jogszerű módon, hatékonyabb foglalkoztatási feltételek mellett valósulhassanak meg. A megállapodás további célja, hogy az összevont építésfelügyeleti ellenőrzések útján elősegítsék a kölcsönös tapasztalatszerzését és információáramlását.

(Békés Megyei Kormányhivatal)