A Békés Megyei Kormányhivatal együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karral, amelynek értelmében 2018. év szeptemberétől 1 fő hallgató fogadására nyílik lehetőség geográfus MSc duális képzés keretében.

Szakmai gyakorlóhely neve, székhelye és weboldala:

Békés Megyei Kormányhivatal
Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály
5600 Békéscsaba, Temető sor 8.
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/bekes

Miért jelentkezz hozzánk?

A Békés Megyei Kormányhivatal évek óta fogad főiskolásokat és egyetemistákat szakmai gyakorlatra. Az elméleti tudás mellett a Kormányhivatalnál megismerheted a szakterülethez kapcsolódó munkafolyamatokat, betekintést nyerhetsz a „való világba”.

Kormányhivatalunk olyan hallgatók jelentkezését várja, akik az irodai munka mellett a természetben is szívesen végeznék a rájuk bízott feladatokat.

Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály az európai, illetve tagállami forrásból finanszírozott agrártámogatási intézkedésekkel kapcsolatos kérelemkezelési, helyszíni ellenőrzési és ügyfélszolgálati feladatokat látja el. Ennek keretében többek között

 • ügyfél-nyilvántartási feladatok,
 • a kérelmekben foglalt adatok adminisztratív, helyszíni ellenőrzési vizsgálata
 • kölcsönös megfeleltetés előírásainak helyszíni ellenőrzése
 • döntések közlésével kapcsolatos tevékenységek
 • ügyfélszolgálati információ- és segítségnyújtás
 • kérelmek iratkezelésével kapcsolatos feladatok.

Miért érdemes duális alapképzést választanod?

A duális képzés keretében lehetőséged van arra, hogy megszerzett elméleti tudásodat azonnal átültesd a gyakorlatba, mivel az egyetemi évek alatt már az első félévtől kapcsolatban vagy az általad kiválasztott munkahellyel. Duális képzésben résztvevőként tanulmányaid befejezése után olyan gyakorlatorientált tudás birtokában leszel, amely lehetőséget teremt arra, hogy ne teljesen pályakezdőként lépj be a munka világába.

Mit várunk el a hozzánk jelentkezőktől?

 • Tanulmányok iránti elkötelezettséget;
 • Érdeklődést, pozitív hozzáállást, nyitottságot, kezdeményezőkészséget;
 • Képességet a csapatmunkára;
 • Jó kommunikációs képességet;
 • Rugalmasságot, problémamegoldó képességet;
 • Számítógépes ismeretet.

Hogyan jelentkezhetsz?

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar által közösen indított duális képzésre a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhetsz. A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokat kérjük csatolni:/p>

 • Magyar nyelvű önéletrajz és motivációs levél;
 • Legmagasabb iskolai végzettséget igazoló okirat másolata.

A kiválasztási folyamat:

A duális képzésre beérkező jelentkezéseket a tanulmányi átlag, illetve a beküldött dokumentumok figyelembe vételével bíráljuk el. A jelentkezők dokumentumainak értékelését követően az általunk legjobbnak tartott jelentkezőket egy személyes felvételi interjúra hívjuk meg.
A felvételi interjú időpontja 2018. év június hónapjában várható. A pontos időpont később kerül meghatározásra, amelyről minden jelentkezőt írásban fogunk értesíteni. A felvétel akkor sikeres, ha a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar elvárásainak egyaránt megfelelsz.

A Békés Megyei Kormányhivatalnál történt felvételi eljárás eredményéről legkésőbb 2018. július 13. napjáig értesítést küldünk minden hozzánk jelentkező jelöltnek.

Jelentkezési határidő: 2018. május 31.

A jelentkezési lapot a csatolt dokumentumokkal együtt postai úton a Békés Megyei Kormányhivatal, 5601 Békéscsaba, Pf.: 250 levelezési címre, vagy elektronikus úton a [[[fOMXmcIcNByFul8FlTmNmYNaHVtYW5wb2xpdGlrYUBiZWtlcy5nb3YuaHU=]]] e-mail címre várjuk.

A borítékon kérjük, hogy tüntesd fel a „Duális képzés – Geográfus szak MSc képzés” jeligét.

Szeretettel várunk a Békés Megyei Kormányhivatal csapatában!

A jelentkezési lap innen letölthető.

(Békés Megyei Kormányhivatal)