Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 21. 11:00

Pénz7: tizenhét megyei középiskolába juttatják el a pénzügyi ismereteket

A Békés Megyei Kormányhivatal, a Magyar – Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztálya, illetve a Békéscsabai Médiacentrum együttműködésével megvalósuló „Tudatosan a jövő biztonságáért” elnevezésű program nyitórendezvénye zajlott tegnap délelőtt a kormányhivatalban. A „Pénz7” programsorozathoz kapcsolódó rendezvénysorozat keretében február 25. – március 1-je között a megye 17 középfokú oktatási intézményébe juttatják el a fiatalok pénzügyi tudatosságát erősítő, az öngondoskodás fontosságát hangsúlyozó információkat a szakemberek.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 20. 14:40

Az idei az építés éve lesz az agráriumban

A 2019-es év az építés esztendeje lesz a magyar agráriumban, hiszen mintegy 620 milliárd forint beruházási támogatás érkezik az ágazatba – mondta Nagy István agrárminiszter kedden Mezőhegyesen.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 14. 16:15

Telt házas társadalombiztosítási fórum a kormányhivatalban

Immáron hetedszer rendezett a társadalombiztosítási, egészségbiztosítási, munkaügyi, foglalkoztatási aktuális jogszabályváltozások értelmezését, illetve azok egységes alkalmazását segítő társadalombiztosítási fórumot csütörtökön a Békés Megyei Kormányhivatal. A fórum elsősorban a hatósági munkát is ellátó társadalombiztosítási kifizetőhelyek ügyintézőinek munkáját hivatott segíteni, de a rendezvényen részt vettek a kormányhivatal, a járási hivatalok e szakterületen dolgozó munkatársai is.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 14. 10:37

Bemutatkozott az állami főépítész: terítéken a településrendezés, településfejlesztés

A településrendezéssel, településfejlesztéssel és a településkép védelmével kapcsolatos szakmai követelményekről, jogszabályokról szóló szakmai értekezleten mutatkozott be a települési főépítészeknek, a járási hivatalok építésügyi vezetőinek, valamint a Békés Megyei Építész Kamara, illetve a Békés Megyei Mérnöki Kamara vezetőjének Gömöri Beatrix okleveles építészmérnök, a Békés Megyei Kormányhivatal állami főépítésze.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 14. 8:20

Járványügyi képzés vadászoknak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Országos Járványügyi Központ tekintettel az afrikai sertéspestis járványra „ASP járványügyi képzés vadászok számára” elnevezéssel indított – a http://edu.nebih.gov.hu távoktatási portálon idén év végéig elérhető – e-learning típusú online képzési felületet.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 5. 19:10

Az egykori megyeháza, a gyulai városháza történetéből nyílt kiállítás

Két esztendő alatt mintegy 118 millió forint – zömében saját erő felhasználásával – újították fel a gyulai városháza épületét. Ennek apropóján „A gyulai városháza, Békés vármegye egykori megyeháza épületének története” elnevezéssel rendezett kiállítás nyitotta meg a kapuit kedden a hivatal ovális terme előterében. Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjéből az is kiderült, hogy 1972 körül a „Kádári-diktatúra posványában” a tanácsi vezetők eltüntették volna a belváros „időmarta rossz viskóit.”

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 1. 18:05

Digitális jövő – a változás elkezdődött: informatikai konferencia a Kodolányin

„Digitális jövő – a változás elkezdődött” elnevezéssel rendezte meg a II. Békés Megyei Informatikai Konferencia és Kiállítást a Kodolányi János Egyetem Orosházi Oktatási Központja pénteken. A konferencia keretében a PC Trade System Kft.-vel közösen ingyenes bemutatókkal egybekötött szakmai napot is rendeztek, ahol a legkorszerűbb informatikai eszközöket, drónokat, legórobotokat, de innovatív járműveket, a jövő hajtányait is működés közben csodálhatta meg az érdeklődő közönség.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. január 25. 13:02

Meghívó a „Társadalombiztosítási Fórum 2019” rendezvényre

A Békés Megyei Kormányhivatal tisztelettel meghívja Önt a „Társadalombiztosítási Fórum 2019” című rendezvényére.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 14:30

Dr. Gulyás György a Békéscsabai Járási Hivatal új vezetője, Bálint Kornél a kormánymegbízotti kabinetet vezeti

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára – Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – december 15-étől dr. Gulyás Györgyöt nevezte ki a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetőjének. A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott december 15-ei hatállyal Bálint Kornélt nevezte ki a kormánymegbízotti kabinet kabinetvezetői munkakörébe – derült ki a kormányhivatal Tomcsányi termében megrendezett sajtótájékoztatón.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. december 11. 19:22

Terítéken a településképi arculati kézikönyvek és a településrendezési rendeletek

Köszönhetően a korábban megkötött együttműködési megállapodásnak a Békés Megyei Építész Kamara a Békés Megyei Kormányhivatal közreműködésével rendezett a településképi arculati kézikönyvek és a településrendezési rendeletek készítésének tapasztalatairól szóló szakmai fórumot. A Munkácsy Hotelben megrendezett fórumon az is elhangzott, hogy Békés megye 75 települése közül 73 településen már elkészült a településképi arculati kézikönyv és ezzel az aránnyal Békés megye országosan is csúcstartó, hiszen összességében a települések 85-90 százaléka tett eleget ezen kötelezettségének.