Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 17. 17:27

Átadták a kormányablakot a békéscsabai MÁV állomáson

Átadták a MÁV állomáson kialakított kormányablakot Békéscsabán. A megyei közigazgatás életében nagy esemény a mai, hiszen egy történelmi épületben nyitja meg kapuit a kormányablak – hangsúlyozta Takács Árpád kormánymegbízott.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 11. 18:01

Hetedik alkalommal rendezték meg a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást

A kormány elkötelezett abban, hogy minél több hátrányos helyzetű embernek munkát biztosítson, de az értékteremtő közfoglalkoztatás egy munkaerőpiaci eszköz, átmeneti megoldás – hangsúlyozta dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás megnyitóján.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 10. 12:56

Álláshirdetés - Gyulai Járási Hivatal

A Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatal Építésügyi Osztályához ÉPÍTÉSFELÜGYELETI HATÓSÁGI FELADATOK ellátására munkatársat keres.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 3. 14:58

Fontos tudnivaló a földügyi igazgatási eljárásról!

A földügyi igazgatási eljárásokban postázott papír alapú küldeményeken – a földhivatali osztály pontos nevén és címén túlmenően – fontos feltüntetni, hogy: „földügyi igazgatási eljáráshoz”.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 2. 16:05

Közfoglalkoztatási Kiállítás hetedszer Békéscsabán

A Békés Megyei Kormányhivatal szeptember 11-én 10 és 18 óra között – a Belügyminisztérium támogatásával – idén immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást Békéscsaba főterén, a Szent István téren.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 22. 15:44

A tankötelezettség megszegése szabálysértés

Magyarországon minden gyermek köteles teljesíteni a tankötelezettségét az intézményes nevelés-oktatásban.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 21. 13:27

„Újkígyós Díszpolgára” lett dr. Takács Árpád kormánymegbízott

Augusztus 20-án a több mint ezer éves Magyarországot, Európa egyik legrégebbi államát ünnepeljük. Az elmúlt ezer év megtanított minket, hogy Magyarország és Európa akkor marad meg, ha megőrzi önmagát. Megőrzi biztonságát, függetlenségét és keresztény kultúráját – hangsúlyozta ünnepi beszédében Jakab István.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 14. 16:07

Újabb kiadványok segítik a tudatos fogyasztóvá válást

A kormányhivatal hatósági eszközökkel segíti a fogyasztók érdekeinek védelmét, de az elsődleges cél a fogyasztói tudatosság erősítése – hangzott el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Békés Megyei Kormányhivatal közös sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a „Panasza van? Segítünk!” című fogyasztóvédelmi kiadványsorozat hetedik és nyolcadik füzetét.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 29. 15:20

Folyamatos a parlagfű elleni védekezés hatósági ellenőrzése Békésben

Békés megyében is elkezdődött a parlagfű elleni védekezési kötelezettség betartásának hatósági ellenőrzése. A járási hivatalok munkatársai idén eddig a megye termőterületének mintegy 17 százalékát, 80 ezer hektárt ellenőriztek, és 14 foltban 26,7 hektár fertőzött területet tártak fel, a gyomnövény főként a megye déli területein szaporodott el.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 29. 9:43

Békés megyében is népszerűsítik az anyatejes táplálást

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) augusztus első hetét a szoptatás világhetévé, augusztus 1-jét az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította. A Békés megyei védőnői hálózat több rendezvényt is szervez a témában.