Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. november 14. 16:20

A vidék digitalizálásáról rendeztek nemzetközi konferenciát Szarvason

Meggyőződésem, hogy a magyar mezőgazdaság digitális fejlesztése nélkül, elképzelhetetlen az agrárium jövője – hangsúlyozta Farkas Sándor Szarvason. Az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette: az ágazatban a digitális technológiák hatékony felhasználásához, üzemeltetéséhez mintegy 3 ezer agrárinformatikusra lesz szükség, ezért elengedhetetlen, hogy a felsőoktatásban elinduljanak ezek a képzések.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. november 12. 19:59

Civil tudomány címmel rendeztek konferenciát Békéscsabán

Civil tudomány elnevezéssel rendezett konferenciát a fennállásának húsz éves jubileumát ünneplő Civil Szervezetek Szövetsége, a Gál Ferenc Főiskola és a Békés Megyei Kormányhivatal. A főiskola gazdasági karán megszervezett rendezvényen a tudomány, állam, egyház, civilek kölcsönhatásait, együttműködését, közjó szolgálatában végzett munkáját vették górcső alá.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 31. 17:30

Békéscsabán ismertette Benkő Tibor miniszter a Zrínyi 2026 programot

A legnagyobb érték a béke és a biztonság, illetve ennek megőrzése – hangsúlyozta Benkő Tibor. A miniszter hozzátette: a Zrínyi 2026 az elmúlt 25 év legnagyobb, legkomplexebb és legátfogóbb honvédelmi programja. A tárcavezető – Takács Árpád kormánymegbízott meghívására – a Békés Megyei Védelmi Bizottság és a Békés Megyei Államigazgatási Kollégium összevont ülésén ismertette a program részleteit.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 24. 15:01

Ügyfélfogadási szünet a földhivatalban

Október 25-én (pénteken) és október 31-én (csütörtökön) áramszünet miatt szünetel az ügyfélfogadás az Orosházi Járási Hivatal Földhivatali Osztályán.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 22. 12:00

Honvédelmi kitüntetést kapott dr. Smiri Sándor hivatalvezető helyettes

Nemzeti ünnepünk alkalmából Benkő Tibor honvédelmi miniszter – Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta dr. Smiri Sándornak, a Gyomaendrődi Járási Hivatal hivatalvezető helyettesének.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 17. 17:20

Érzékenyítő kulturális programsorozat indult útjára a kormányhivatalban

Mindenki ugyanúgy más! elnevezéssel érzékenyítő kulturális programsorozat indult útjára csütörtökön a Mezőkovácsházai Járási Hivatalban. A rendezvény legfontosabb célja a fogyatékos gyermekek, embertársaink elfogadásának segítése. A Nemes András Bence autista kishős által készített hajómaketteket, illetve a „Nézd csak, ugyanolyan vagyok!” című rajzkiállításra érkezett alkotásokat tekinthetik meg december közepéig a hivatalba érkező ügyfelek.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 11. 12:01

Magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások kialakítására

Csütörtöktől magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként - mondta Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 4. 14:02

Megalakult a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal

A kerekasztal megalakítása egyaránt szolgálja a munkavállalók és a munkáltatók érdekeit – hangsúlyozta Takács Árpád. A kormánymegbízott hozzátette: a fiatalok helyben tartásának záloga a jó családpolitika, a korszerű szakképzés, a fejlődő agrárium, a hatékony vidékfejlesztés és az összefogás.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 3. 16:19

Kiemelt szerepe volt a mezőgazdasági ágazatnak a Pályaválasztási Vásáron

A magyar gazdálkodók versenyképességének megőrzése és növelése érdekében fontos, hogy a 2021–27 közötti ciklusban se csökkenjen a vidékfejlesztési programban rendelkezésre álló forrás összege – hangsúlyozta Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese Békéscsabán.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 2. 16:47

Átadták az M44 Tiszakürt-Kondoros közötti szakaszát

Állami beruházásban, hazai forrásból 2002 óta nem készült el ilyen hosszúságú gyorsforgalmi út, mint az M44 Tiszakürt-Kondoros között megépített szakasza – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.