Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 27. 11:25

Tájékoztató foglalkoztatóknak

2017. július 1-jétől a társadalombiztosítási kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók a csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, táppénz és baleseti táppénz iránti kérelmeket kizárólag elektronikus úton nyújthatják be.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 23. 16:22

Fogyasztóvédelmi sajtótájékoztató a felhasználóváltásról és a védendő fogyasztói státuszról

figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az idei országos fogyasztóvédelmi kampányának békéscsabai állomásán, a Békés Megyei Kormányhivatalban megtartott közös sajtótájékoztatón. Az eseményen bemutatták a Panasza van? Segítünk! című fogyasztóvédelmi kiadványsorozat harmadik és negyedik részét, a Jelentse be időben! és a Különleges bánásmódban részesülő fogyasztók című fogyasztóvédelmi kiadványokat.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 10:21

A nyári táborok élelmiszerlánc-felügyeleti szerv általi ellenőrzéseiről – élelmiszerhigiéniai és élelmiszer-biztonsági feltételek

Az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv minden nyáron elvégzi a nyári táborok étkeztetésének hatósági ellenőrzését az éves létesítmény-ellenőrzési terv alapján, a kiemelt élelmiszerlánc-ellenőrzés keretében.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 20. 16:21

Ülésezett a Békés megyei jegyzői kar

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető dr. Takács Árpád kormánymegbízott 2017. június 20-án a megyei és a települési önkormányzatok jegyzői részére szakmai-koordinációs értekezletet hívott össze.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 20. 15:34

Határszemle, parlagfű elleni közérdekű védekezés

A Földművelésügyi Minisztérium idén is elrendelte a határszemle ellenőrzések végrehajtását. Az ellenőrzéseket az ingatlanügyi hatóságként eljáró járási hivatalok, illetve azok földhivatali osztályainak munkatársai végzik, amelynek keretében kiemelten a termőföld védelméről szóló törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzik.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 19. 12:34

Képzési ajánlattételi felhívás 2017. június

A Békés Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2017. évi képzési jegyzék, valamint a 2018. évi képzési jegyzék megjelenése közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. §-a szerinti felnőttképzést folytató intézmények képzési jegyzékének kiegészítéséhez.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 16. 15:07

Kitüntetés Békés megye vezető védőnőjének

Kotroczóné Antal Terézia, megyei vezető védőnő Pro Sanitate díjban részesült. A kitüntetést a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársa a védőnők napja alkalmából tartott ünnepi rendezvényen Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkártól vehette át.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 15. 17:06

Partnerségben a kormányhivatal és az egyetem

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumot dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, valamint a Szent István Egyetem részéről dr. Futó Zoltán dékán írta alá 2017. június 15-én, a III. Búzatermesztési Regionális Konferencia helyszínén, Szarvason.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 14. 14:31

Közös érték az egészség

A Békés megyei lakosság egészségi állapotát mutató statisztikai adatok arra sarkallják a szakembereket, hogy megfelelő módon és hatással támogassák a lakosságot azért, hogy minél hosszabb időt tölthessenek el egészségesen.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. június 9. 21:31

Átadták a Békési Járási Hivatal új székhelyépületét

Békés város központjának méltó dísze az ünnepélyes keretek között átadott Békési Járási Hivatal új székhelyépülete.