Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2020. január 22. 13:35

A társadalombiztosítási jogszabályok változásairól rendez fórumot a kormányhivatal

Társadalombiztosítási Fórum 2020 elnevezéssel február 19-én, szerdán 9 órai kezdettel előadást szervez a Békés Megyei Kormányhivatal. A fórumon való részvétel előzetes regisztrációhoz és részvételi díj megfizetéséhez kötött.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. december 19. 14:57

Új esélyt teremtenek a megváltozott munkaképességű dolgozóknak

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Főnix MMK Nonprofit és Közhasznú Kft. példaértékű együttműködésének köszönhetően januártól 50 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása kezdődik meg Békéscsabán, a társaság Őszi utca 1/3. szám alatti fióktelephelyén. Ez a létszám jövőre az első negyedév végére megyeszerte elérheti a százötvenet, az év végére pedig megduplázódhat – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. december 16. 16:13

Ügyfélfogadási szünet a földhivatalban

December 19-én (csütörtökön) áramszünet miatt szünetel az ügyfélfogadás az Orosházi Járási Hivatal Földhivatali Osztályán.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. december 13. 18:06

Beliczey terem lett a kormányhivatal díszterme

Ünnepélyes keretek között a Beliczey terem nevet vette fel a Békés Megyei Kormányhivatal földszinti nagyterme. A kormányhivatal a nagyszabású rendezvénnyel állított emléket a vármegye két hajdani főispánjának: a tisztségét 1876. július 23. – 1889. április 23. között betöltő bajczai Beliczey Istvánnak és Beliczey Miklósnak, aki 1939. szeptember 13. – 1944. április 26. között szolgált főispánként. Az ünnepélyes teremavatón és szentelésen Beliczey Miklós fiai: István és György, illetve utóbbi felesége Beliczey-Ignácz Anna is részt vett.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. december 4. 17:37

Szünetel az ügyfélfogadás a tótkomlósi kormányablakban

Ügyfélfogadási szünet lesz december 6-án, pénteken az Orosházi Járási Hivatal Tótkomlós, Fő út 1. szám alatt működő kormányablakában.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. november 20. 16:40

Pekingben öregbítik a magyar gasztronómia és Békés megye hírnevét

A Békés Megyei Kormányhivatal a megye turizmusa, oktatása, gazdasága, illetve gasztronómiai értékeinek bemutatása érdekében az elmúlt években is több programban együttműködött a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével, illetve a Békéscsabai Szakképzési Centrummal – hangsúlyozta a kormányhivatalban rendezett sajtótájékoztatón Takács Árpád.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. november 18. 15:24

Pályaorientációs napot rendeznek a családoknak

Második alkalommal rendez Pályaorientációs családi napot november 30-án, szombaton 9–16 óra között a Békés Megyei Kormányhivatal a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály épületében (Békéscsaba, Árpád sor 2/6). A rendezvény alapvetően a 7-8. osztályos általános iskolás, illetve a 11-12. évfolyamos középiskolás diákoknak és családjaiknak szól.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. november 14. 16:20

A vidék digitalizálásáról rendeztek nemzetközi konferenciát Szarvason

Meggyőződésem, hogy a magyar mezőgazdaság digitális fejlesztése nélkül, elképzelhetetlen az agrárium jövője – hangsúlyozta Farkas Sándor Szarvason. Az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette: az ágazatban a digitális technológiák hatékony felhasználásához, üzemeltetéséhez mintegy 3 ezer agrárinformatikusra lesz szükség, ezért elengedhetetlen, hogy a felsőoktatásban elinduljanak ezek a képzések.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. november 12. 19:59

Civil tudomány címmel rendeztek konferenciát Békéscsabán

Civil tudomány elnevezéssel rendezett konferenciát a fennállásának húsz éves jubileumát ünneplő Civil Szervezetek Szövetsége, a Gál Ferenc Főiskola és a Békés Megyei Kormányhivatal. A főiskola gazdasági karán megszervezett rendezvényen a tudomány, állam, egyház, civilek kölcsönhatásait, együttműködését, közjó szolgálatában végzett munkáját vették górcső alá.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 31. 17:30

Békéscsabán ismertette Benkő Tibor miniszter a Zrínyi 2026 programot

A legnagyobb érték a béke és a biztonság, illetve ennek megőrzése – hangsúlyozta Benkő Tibor. A miniszter hozzátette: a Zrínyi 2026 az elmúlt 25 év legnagyobb, legkomplexebb és legátfogóbb honvédelmi programja. A tárcavezető – Takács Árpád kormánymegbízott meghívására – a Békés Megyei Védelmi Bizottság és a Békés Megyei Államigazgatási Kollégium összevont ülésén ismertette a program részleteit.