Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 15. 19:23

Munkáltatói Fórum a Békés Megyei Kormányhivatalnál

A Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya 2017. augusztus 15-én Munkáltatói Fórumot tartott a megyei mikro-, kis- és középvállalkozások képviselői részére. A fórum célja, hogy a Békés megyében fejleszteni kívánó munkáltatók részletes tájékoztatást kapjanak a munkahelyteremtő beruházások támogatásáról szóló pályázati felhívásról. Dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntötte a Fórum résztvevőit

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 3. 16:40

Baromfiállományok szalmonellamentesítésével kapcsolatos tudnivalók

A salmonellosis a köznyelvben rendszerint fertőzött étel fogyasztása után kialakuló gyomor-bélrendszeri tünetekre utal. A baktérium a szájon át kerül be a szervezetbe, rendszerint szennyezett élelmiszerrel vagy innivalóval.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 28. 12:13

10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 27. 15:54

Képzési terv

A GINOP-5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra és a GINOP-5.2.1-14 ifjúsági garancia munkaerőpiaci programok keretében 2017. augusztus hónaptól álláskeresők részvételével indítandó munkaerő-piaci képzések terve

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 25. 16:39

Álláshirdetés Orosházi Járási Hivatal

A Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Földhivatali Osztályához FÖLDMÉRÉSI ÜGYINTÉZŐ munkakör betöltésére 1 fő munkatársat keres.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 13. 17:05

Ingyenes közműcsatlakozás, olcsóbb és fogyasztóbarát ügyintézés

A Kormány a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások terheinek további mérséklése érdekében ingyenessé teszi a közműcsatlakozásokat, továbbá mérsékli vagy teljesen ingyenessé teszi az ehhez kapcsolódó eljárási díjakat, egyben a korábbinál lényegesen gyorsabb munkára kényszeríti a közműveket.
A lakosság terheinek csökkentésével a korábbi támogatások mellé egy újabb jelentős segítséget kapnak a családok az otthonteremtéshez, legyen szó új ingatlan építéséről vagy a meglévő átalakításáról, valamint a kis és közepes vállalkozások is megszabadulnak egy hatalmas pénzügyi és bürokratikus tehertől, javítva ezzel is a hazai kkv szektor versenyképességét.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 13. 16:48

Külföldi állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának és a foglalkoztatás megszűnésének bejelentési módjáról

A járási hivatalok további megerősítésével összefüggő kormányrendelet alapján a külföldi állampolgárok foglalkoztatását, valamint a foglalkoztatás megszűnését 2017. július 1-től a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály helyett a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain kell bejelenteni.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 12. 9:14

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Békés Megyei Kormányhivatal épületeiben

Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal, és 162,25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a KEHOP-5.2.11-16-2017-00120 azonosítószámú „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Békés Megyei Kormányhivatal épületeiben” című, projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházás hozzájárul az épületek alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás felé.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 11. 16:44

Félévértékelő a kormányhivatalban

A Békés Megyei Kormányhivatal elmúlt félévének működéséről, az elkövetkező időszak terveiről, valamint az újabb bürokráciacsökkentő kormányzati intézkedésről tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 6. 14:13

Kibővítették a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” központi munkaerőpiaci programot

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. július 1-jével új támogatási elemekkel bővítette ki a 2017. március 1-től 2018. december 31-ig tartó „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” segítő központi munkaerőpiaci programot, amely azoknak a személyeknek a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való elhelyezkedését kívánja elősegíteni, akik kellő motivációval és szakképzettséggel rendelkeznek, munkára készek és képesek.