Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. december 6. 18:13

Kiss-Rigó László: Isten azért teremtette az embert, hogy a család közösségében magához emelje

A társadalom alapsejtje a család, illetve annak egészsége volt a témája a „Család egészsége” elnevezéssel – a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Gál Ferenc Főiskola, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság, Gyula városa és a Békés Megyei Kormányhivatal által – a Családok évében megrendezett konferenciának. A gyulai városháza zsúfolásig megtelt patinás dísztermében dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke, a konferencia védnöke kifejtette: a család rámutat arra, hogy a Teremtő az embert társas lénynek teremtette, a család a közösség szimbóluma.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. december 4. 19:55

Tuzson Bence államtitkár helyezte el a megújuló Szent Miklós Park alapkövét Gyulán

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere és Takács Árpád kormánymegbízott társaságában ünnepélyes keretek között helyezte el a 254 millió forintból megújuló Szent Miklós Park alapkövét kedden, Gyulán. A Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára történelmi városnak, egyben a megújulás városának nevezte Gyulát és beszédében úgy fogalmazott, hogy a jövőben is nagy szerep hárul a településre, amely a trianoni Magyarország keleti kapuja, de a történelmi Magyarország közepén fekszik.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. december 4. 15:32

Cégkapu, e-ügyintézés, a digitális fejlődés: terítéken az elektronikus közigazgatás

A Békés Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságával karöltve „E-ügyintézés, cégkapu, a digitális fejlődés” címmel rendezett telt házas konferenciát a kormányhivatal Derkovits sori épületében kedden. A konferencia támogatói között egyaránt ott szerepelt a Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Békés Megyei Szervezete, a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete Békés Megyei Szervezete, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága és a Békés Megyei Ügyvédi Kamara is.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. november 28. 14:32

Meghívó "A család egészsége" című konferenciára

A Békés Megyei Kormányhivatal, a Gál Ferenc Főiskola, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT), valamint Gyula városa tisztelettel meghívja Önt A család egészsége című konferenciára.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. november 27. 15:59

A védelmi bizottság és a mentőosztag hadrendbe állt a télre

A téli időjárás okozta esetleges rendkívüli helyzetekre történő felkészülés jegyében szervezett egyeztető értekezletet a Takács Árpád kormánymegbízott által vezetett Békés Megyei Védelmi Bizottság kedden a kormányhivatal Tomcsányi termében. Az értekezleten a közútkezelő, a közösségi közlekedési szolgáltatás, az energiaszolgáltatók, a karitatív szervezetek, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a Magyar Honvédség együttműködésre kijelölt alakulata, valamint a járási helyi védelmi bizottságok képviselői vettek részt és arra is fény derült, hogy a megyei védelmi bizottság, illetve a mentőosztag hadrendbe állt a télre.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. november 26. 15:29

Zöldbe borult a kormányhivatal: járványvédelmi vadászképzés és vizsga a megelőzés érdekében

Tulajdonképpen előre menekült a Békés Megyei Kormányhivatal azzal, hogy a vaddisznó társas vadászat járványügyi szabályozásával kapcsolatosan hirdetett ingyenes járványvédelmi vadászképzést és vizsgát a megye hivatásos vadászai és sportvadászai számára. Az előadások keretében elhangzott: a megye házi sertés állománya jelenleg mentes a kórokozótól, az afrikai sertéspestis vírus emberre nem veszélyes. De a kórokozó rendkívül ellenálló, specifikus védekezési módszer, vakcina ellene nincs, a betegséggel kapcsolatosan a legfontosabb a megelőzés, melynek egyetlen módja a behurcolás megakadályozása.