Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 14. 16:15

Telt házas társadalombiztosítási fórum a kormányhivatalban

Immáron hetedszer rendezett a társadalombiztosítási, egészségbiztosítási, munkaügyi, foglalkoztatási aktuális jogszabályváltozások értelmezését, illetve azok egységes alkalmazását segítő társadalombiztosítási fórumot csütörtökön a Békés Megyei Kormányhivatal. A fórum elsősorban a hatósági munkát is ellátó társadalombiztosítási kifizetőhelyek ügyintézőinek munkáját hivatott segíteni, de a rendezvényen részt vettek a kormányhivatal, a járási hivatalok e szakterületen dolgozó munkatársai is.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 14. 10:37

Bemutatkozott az állami főépítész: terítéken a településrendezés, településfejlesztés

A településrendezéssel, településfejlesztéssel és a településkép védelmével kapcsolatos szakmai követelményekről, jogszabályokról szóló szakmai értekezleten mutatkozott be a települési főépítészeknek, a járási hivatalok építésügyi vezetőinek, valamint a Békés Megyei Építész Kamara, illetve a Békés Megyei Mérnöki Kamara vezetőjének Gömöri Beatrix okleveles építészmérnök, a Békés Megyei Kormányhivatal állami főépítésze.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 14. 8:20

Járványügyi képzés vadászoknak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Országos Járványügyi Központ tekintettel az afrikai sertéspestis járványra „ASP járványügyi képzés vadászok számára” elnevezéssel indított – a http://edu.nebih.gov.hu távoktatási portálon idén év végéig elérhető – e-learning típusú online képzési felületet.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 5. 19:10

Az egykori megyeháza, a gyulai városháza történetéből nyílt kiállítás

Két esztendő alatt mintegy 118 millió forint – zömében saját erő felhasználásával – újították fel a gyulai városháza épületét. Ennek apropóján „A gyulai városháza, Békés vármegye egykori megyeháza épületének története” elnevezéssel rendezett kiállítás nyitotta meg a kapuit kedden a hivatal ovális terme előterében. Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjéből az is kiderült, hogy 1972 körül a „Kádári-diktatúra posványában” a tanácsi vezetők eltüntették volna a belváros „időmarta rossz viskóit.”

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 1. 18:05

Digitális jövő – a változás elkezdődött: informatikai konferencia a Kodolányin

„Digitális jövő – a változás elkezdődött” elnevezéssel rendezte meg a II. Békés Megyei Informatikai Konferencia és Kiállítást a Kodolányi János Egyetem Orosházi Oktatási Központja pénteken. A konferencia keretében a PC Trade System Kft.-vel közösen ingyenes bemutatókkal egybekötött szakmai napot is rendeztek, ahol a legkorszerűbb informatikai eszközöket, drónokat, legórobotokat, de innovatív járműveket, a jövő hajtányait is működés közben csodálhatta meg az érdeklődő közönség.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. január 25. 13:02

Meghívó a „Társadalombiztosítási Fórum 2019” rendezvényre

A Békés Megyei Kormányhivatal tisztelettel meghívja Önt a „Társadalombiztosítási Fórum 2019” című rendezvényére.