Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 17. 15:51

Gyermekvédelmi szakmai napot tartottak Gyomaendrődön

A Gyomaendrődi Járási Hivatalban üléseztek a járási gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai. A szakemberek a Békés Megyei Gyermekvédelmi Partnerségi Protokollban résztvevők együttműködésének fontosságára hívták fel a figyelmet.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 16. 17:02

Békés megyébe is megérkezett a munkaerőpiaci reformprogram

Magyarországon jóval az uniós átlagot meghaladó, 5 százalék feletti a gazdasági növekedés – mondta a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára. Bodó Sándor békéscsabai sajtótájékoztatóján arra is emlékeztetett, hogy mára több mint 4,5 millióan dolgoznak, a munkanélküliségi ráta pedig folyamatosan csökken, jelenleg 3,4 százalék körül alakul.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 12. 14:21

Jó minősítést kaptak Békés megye természetes fürdővizei

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés megyei szabadstrand vize. Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján kiváló a fürdővíz a gyomaendrődi Pájer Kempingben, a Gyomai szabadstrandon, valamint a Békés-dánfoki, a Doboz-szanazugi és a Gyula-városerdei strandon is.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 12. 9:28

Tudnivalók a babaváró támogatáshoz kapcsolódó hatósági eljárásokról

A babaváró támogatás címén felvehető kölcsön pénzintézettől igényelhető, azonban fontos tudni azt is, hogy a kérelmező mely ügyekben és milyen esetekben fordulhat a megyeszékhelyi járási hivatalhoz.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 11. 14:50

Fontos tudnivalók a mozgáskorlátozottak gépjárműszerzéséhez

Súlyosan mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyeket céloz az a program, amelynek segítségével könnyebbé válik számukra a személygépjárművek megvásárlása és átalakítása. Új autó vétele esetén 1 millió forint, használt – legfeljebb 5 éves – gépjármű vásárlása esetén a vételár 60 százaléka, maximum 600 000 forint lehet a támogatás.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 9. 15:33

Megalakult a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsa

Takács Árpád kormánymegbízott kezdeményezésére megalakult a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsa. A kormányhivatal Tomcsányi termében megrendezett alakuló ülésen átvették megbízóleveleiket a grémium tisztségviselői és a munkát segítő, felkért tanácsadók. A tudományos tanács legfontosabb célja a közjó és a megye lakosságának szolgálata – hangsúlyozta Takács Árpád.