Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2020. június 3. 16:07

Vigyázat, csalók!

Az utóbbi időszakban több Békés megyei településről is jelezték, hogy magukat nyílászáró-felújítónak kiadó csalók esetenként akár több tízezer forinttal is megkárosítanak főleg idős embereket. A kormányhivatal információi szerint az ügyeskedő „szakemberek” – esetenként a katasztrófavédelmi igazgatóságra is hivatkozva – a lakás ablakainak korszerűsítését, javítását, valamint egyszerűsített energetikai tanúsítvány elkészítését ajánlják fel a tulajdonosoknak.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 3. 9:54

Felkészülnek a kormányablakok a nagyobb ügyfélforgalomra

Az időpontfoglaló-rendszer tökéletesítésével, az ügyintézők képzésével és kormányablakbuszok „bevetésével” is készülnek a kormányablakok a járványhelyzet enyhülésével járó nagyobb forgalomra – közölte a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa kedden Szegeden.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2020. június 2. 12:27

Azonnali pénzügyi segély a bűncselekmények áldozatainak

A kormány nem hagyja magára a bűncselekmények és szabálysértések sértettjeit, az idei év az áldozatsegítés éve az Igazságügyi Minisztériumban – jelentette be még januárban Varga Judit miniszter. A bürokráciacsökkentést szolgáló jogszabálymódosításoknak köszönhetően március óta az áldozatsegítéssel kapcsolatos feladatokat a kormányhivatalok látják el.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2020. május 29. 13:44

Háromszázkilencven tonna halat telepítettek tavaly a Békés megyei horgászvizekbe

Békés megye egyes területei országos viszonylatban is horgászparadicsomnak számítanak. A 104 halgazdálkodásra jogosult egyesület, gazdasági társaság, illetve magánszemély összesen mintegy 190 helyszínen, több mint 3 ezer hektár halgazdálkodási vízterületet (tavak, folyók, csatornák, holtágak) kezel.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 29. 10:13

Dohányzásmentes Világnap május 31-én

Ellenkampányt szervez az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a dohányipar agresszív taktikáira reagálva: idén május 31-én a Dohányzásmentes Világnap alkalmával kívánja felhívni a figyelmet a cigarettázáshoz kapcsolódó egészségügyi és gazdasági károkra.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2020. május 22. 16:00

Köröstarcsán és Bélmegyeren a mobilizált ügyfélszolgálat

A „kormányablak buszként” is ismert ügyfélszolgálat május 26-án, kedden 8.00-11.30 óra között Köröstarcsán a polgármesteri hivatal parkolójában (Kossuth tér 7.) áll az ügyfelek rendelkezésére. Május 27-én, szerdán, ugyanezen időszakban Bélmegyeren a polgármesteri hivatalnál (Petőfi u. 2.) segít az ügyintézésben.