Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. május 24. 11:07

Egész évben védekezni kell a parlagfű ellen

Idéntől a földhasználó már egész évben köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. A parlagfű elleni védekezés leghatékonyabb módja a virágzás előtti időszakban elvégzett kézi gyomlálás, kapálás vagy kaszálás.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. május 23. 15:09

Tájékoztatás a táborszervezők részére

A Békés megye területén működtetett táborozások szervezőinek, táborok vezetőinek az alábbi bejelentési kötelezettségei vannak.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. május 22. 15:36

Pajzsmirigyszűrést szerveztek az Andrássy Gyula Gimnáziumban

Szerdán folytatódott a Békés Megyei Kormányhivatal által biztosított, ingyenes ultrahangos pajzsmirigyszűrési program a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban. A hivatal célja, hogy a megye valamennyi oktatási intézményébe eljuttassa a szűrőprogramot a Közös érték az egészség mintaprogram keretében.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. május 21. 16:11

A gyengénlátókkal is együttműködik a kormányhivatal

Úgy gondoljuk, hogy segíteni tudunk az egyesület tagságának, hiszen a Békés Megyei Kormányhivatal érzékeny a megye valamennyi lakosa, de kiváltképpen a fogyatékkal élők sorsa iránt – hangsúlyozta dr. Rákóczi Attila a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületével kötött együttműködési megállapodás aláírását megelőzően.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. május 21. 8:41

Kitüntetésben részesült dr. Rákóczi Attila és Mayerhoffer Miklós

A Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter dr. Rákóczi Attila önkéntes műveleti tartalékos ezredesnek, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatójának és Mayerhoffer Miklósnak, a Békés Megyei Károlyi-huszár és Honvéd Hagyományőrző Kulturális Egyesület elnökének.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. május 20. 16:21

Új épületszárnnyal bővül a Sarkadi Járási Hivatal

Határmentiségéből adódóan stratégiai és nemzetpolitikai fontosságú a Sarkadi járás – hangsúlyozta a járási hivatal fejlesztését bemutató sajtótájékoztatón Takács Árpád kormánymegbízott, aki egyúttal a kormányablak százezredik ügyfelét is köszönthette.