Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 13. 17:05

Ingyenes közműcsatlakozás, olcsóbb és fogyasztóbarát ügyintézés

A Kormány a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások terheinek további mérséklése érdekében ingyenessé teszi a közműcsatlakozásokat, továbbá mérsékli vagy teljesen ingyenessé teszi az ehhez kapcsolódó eljárási díjakat, egyben a korábbinál lényegesen gyorsabb munkára kényszeríti a közműveket.
A lakosság terheinek csökkentésével a korábbi támogatások mellé egy újabb jelentős segítséget kapnak a családok az otthonteremtéshez, legyen szó új ingatlan építéséről vagy a meglévő átalakításáról, valamint a kis és közepes vállalkozások is megszabadulnak egy hatalmas pénzügyi és bürokratikus tehertől, javítva ezzel is a hazai kkv szektor versenyképességét.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 13. 16:48

Külföldi állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának és a foglalkoztatás megszűnésének bejelentési módjáról

A járási hivatalok további megerősítésével összefüggő kormányrendelet alapján a külföldi állampolgárok foglalkoztatását, valamint a foglalkoztatás megszűnését 2017. július 1-től a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály helyett a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain kell bejelenteni.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 12. 9:14

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Békés Megyei Kormányhivatal épületeiben

Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal, és 162,25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a KEHOP-5.2.11-16-2017-00120 azonosítószámú „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Békés Megyei Kormányhivatal épületeiben” című, projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházás hozzájárul az épületek alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás felé.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 11. 16:44

Félévértékelő a kormányhivatalban

A Békés Megyei Kormányhivatal elmúlt félévének működéséről, az elkövetkező időszak terveiről, valamint az újabb bürokráciacsökkentő kormányzati intézkedésről tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 6. 14:13

Kibővítették a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” központi munkaerőpiaci programot

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. július 1-jével új támogatási elemekkel bővítette ki a 2017. március 1-től 2018. december 31-ig tartó „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” segítő központi munkaerőpiaci programot, amely azoknak a személyeknek a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való elhelyezkedését kívánja elősegíteni, akik kellő motivációval és szakképzettséggel rendelkeznek, munkára készek és képesek.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. július 4. 16:25

Álláshirdetés - Orosházi Járási Hivatal

A Békés Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Energetikusi Hálózat irodájába ENERGETIKAI SZAKÜGYINTÉZŐ munkakör betöltésére 2 fő munkatársat keres.