Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 17:48

Közlemény

Az “Álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás igénybevételére” pályázati felhívás vonatkozásában a támogatásra elkülönített pénzügyi keret módosításáról

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 6. 17:00

Tuzson Bence: Valódi közszolgálatot építünk, a hivatalainknak segítenie és nem gáncsolnia kell az embereket (PS-interjú)

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkár.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. július 31. 16:45

Sűrűbbre szőtték a szociális hálót Dél-Békésben

Augusztus 1-jétől Dél-Békésben immáron hat településen: Orosházán, Mezőkovácsházán, Tótkomlóson, Gádoroson, Nagybánhegyesen, illetve Pusztaottlakán juthatnak napi egyszeri meleg ételhez a szociálisan rászorulók a Magyar Pünkösdi Egyház Humán Szolgáltató Központja által fenntartott Dél-Békési Étkeztetési Centrum helyi egységeiben. Kedden ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a Simonka György országgyűlési képviselő elnökletével működő Dél-Békés Jövőjéért Szövetség kezdeményezésére és hathatós bábáskodásával létrejött szociális szolgáltató centrum.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. július 25. 15:50

Hatósági együttműködéssel szűrtek ki interneten kapható, csodát ígérő termékeket

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan tudjanak vásárolni az interneten is, ezért a fogyasztóvédelem középpontjában a netes kereskedelem ellenőrzése áll. Az elmúlt időszakban több mint 1200 e-kereskedelmi vállalkozást vizsgáltak, köztük az úgynevezett csodát ígérő termékeket forgalmazókat is. A megtévesztő weboldalak, a hamis ígéretekkel kínált termékek kiszűrése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) több hatóság összefogását kezdeményezte. A hatóságok együttműködésének eredményeként számos terméket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. július 24. 10:08

Újabb 6 milliárd forintból fejleszthetnek a mikro-, kis- és középvállalkozások

A Pénzügyminisztérium idén már második alkalommal újabb, 6 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak elősegítésére.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 16:30

Százezredik ügyfelet köszöntöttek a Szarvasi Kormányablakban

Amint utóbb újságírói kérdésre válaszolva kiderült, a 72 esztendős szarvasi illetőségű Köteles Józsefné Esztike néni személyében a százezredik ügyfelet köszöntötték szerdán a Szarvasi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán. A százezredik ügyfelet Takács Árpád kormánymegbízott, Dankó Béla országgyűlési képviselő, illetve Gaál Roland hivatalvezető virággal, bonbonnal és emléklappal köszöntötte.