Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 14. 16:07

Újabb kiadványok segítik a tudatos fogyasztóvá válást

A kormányhivatal hatósági eszközökkel segíti a fogyasztók érdekeinek védelmét, de az elsődleges cél a fogyasztói tudatosság erősítése – hangzott el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Békés Megyei Kormányhivatal közös sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a „Panasza van? Segítünk!” című fogyasztóvédelmi kiadványsorozat hetedik és nyolcadik füzetét.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 29. 15:20

Folyamatos a parlagfű elleni védekezés hatósági ellenőrzése Békésben

Békés megyében is elkezdődött a parlagfű elleni védekezési kötelezettség betartásának hatósági ellenőrzése. A járási hivatalok munkatársai idén eddig a megye termőterületének mintegy 17 százalékát, 80 ezer hektárt ellenőriztek, és 14 foltban 26,7 hektár fertőzött területet tártak fel, a gyomnövény főként a megye déli területein szaporodott el.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 29. 9:43

Békés megyében is népszerűsítik az anyatejes táplálást

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) augusztus első hetét a szoptatás világhetévé, augusztus 1-jét az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította. A Békés megyei védőnői hálózat több rendezvényt is szervez a témában.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 25. 14:05

Munkahelyteremtő beruházásokra lehet pályázni

A kormányzat kiemelt célja a közfoglalkoztatásból a versenyszférába történő átvezetés segítése, valamint az országos munkaerőhiány enyhítése. Ezen célok megvalósítása érdekében a Pénzügyminisztérium 2019-ben is kiírta a „mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására” vonatkozó pályázatot.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 23. 15:36

Pályázatot írt ki a Békés Megyei Kormányhivatal a vállalkozóvá váláshoz

Az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás igénybevételére hirdet pályázatot a Békés Megyei Kormányhivatal. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. augusztus 26.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 19. 8:00

Áramszünet miatt nem lesz ügyfélfogadás Sarkadon

Július 23-án (kedden) áramszünet miatt szünetel az ügyfélfogadás a Sarkadi Járási Hivatal Szent István tér 7. szám alatti épületében a kormányablak osztályon és a földhivatali osztályon, valamint a Szent István tér 24/2. szám alatti épületben a foglalkoztatási osztályon.