Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 17. 17:20

Érzékenyítő kulturális programsorozat indult útjára a kormányhivatalban

Mindenki ugyanúgy más! elnevezéssel érzékenyítő kulturális programsorozat indult útjára csütörtökön a Mezőkovácsházai Járási Hivatalban. A rendezvény legfontosabb célja a fogyatékos gyermekek, embertársaink elfogadásának segítése. A Nemes András Bence autista kishős által készített hajómaketteket, illetve a „Nézd csak, ugyanolyan vagyok!” című rajzkiállításra érkezett alkotásokat tekinthetik meg december közepéig a hivatalba érkező ügyfelek.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. október 14. 10:08

Meghirdették a Munkásszállások kialakítása elnevezésű programot

2019. október 10. napjával ismételten meghirdették a „Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci programot.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 11. 12:01

Magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások kialakítására

Csütörtöktől magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként - mondta Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 4. 14:02

Megalakult a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal

A kerekasztal megalakítása egyaránt szolgálja a munkavállalók és a munkáltatók érdekeit – hangsúlyozta Takács Árpád. A kormánymegbízott hozzátette: a fiatalok helyben tartásának záloga a jó családpolitika, a korszerű szakképzés, a fejlődő agrárium, a hatékony vidékfejlesztés és az összefogás.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 3. 16:19

Kiemelt szerepe volt a mezőgazdasági ágazatnak a Pályaválasztási Vásáron

A magyar gazdálkodók versenyképességének megőrzése és növelése érdekében fontos, hogy a 2021–27 közötti ciklusban se csökkenjen a vidékfejlesztési programban rendelkezésre álló forrás összege – hangsúlyozta Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese Békéscsabán.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. október 2. 16:47

Átadták az M44 Tiszakürt-Kondoros közötti szakaszát

Állami beruházásban, hazai forrásból 2002 óta nem készült el ilyen hosszúságú gyorsforgalmi út, mint az M44 Tiszakürt-Kondoros között megépített szakasza – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.