Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 19. 16:58

Fogyasztóvédelmi kiadvány segíti az új közműhöz csatlakozást és a kereskedőváltást

A „Panasza van? Segítünk!” sorozat újabb két kiadványát a Békés Megyei Kormányhivatallal közös sajtótájékoztatón mutatta be megyénkben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A legújabb fogyasztóvédelmi füzetek - a fogyasztók tájékozódását segítendően - a kereskedőváltással és a közműcsatlakozással kapcsolatos kérdésekre nyújtanak választ.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 14. 12:00

Célegyenesben a tanácsadó testület, debütál a tudományos tanács

Békés megye jövője, fellendítése, a népességmegtartó erő növelése – a „kiművelt emberfők” helyben tartása –, a megyei felsőoktatás helyzete egyaránt a témája volt a Békés Megyei Kormányhivatal évadnyitó értekezletének. A közös cselekvés szellemiségében, partnerként invitálta évadnyitó munkaértekezletre, párbeszédre a kormányhivatal vezetése azon érdekképviseleti szervek, köztestületek, kamarák vezetőit, valamint a megyében működő felsőoktatási intézmények képviselőit, amely szervezetekkel, intézményekkel már korábban együttműködési megállapodást kötött. A közelmúlt történései mellett a jövő feladatai, célkitűzései is terítékre kerültek a munkaértekezleten.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 12. 15:57

Interaktív szakmai nap a megye jegyzőinek a kormányhivatalban

Összességében az ügyfelek javát, az egységes jogértelmezés kialakítását, a profibb, gyorsabb, gördülékenyebb ügyintézés tökéletesítését szolgálta a települési polgármesteri hivatalok, közös önkormányzati hivatalok jegyzőinek, köztisztviselőinek szerdán, a Békés Megyei Kormányhivatal Derkovits sori épületében rendezett interaktív szakmai nap. A tanácskozáson a jegyzői hatáskörbe tartozó kereskedelmi hatósági eljárások és a kapcsolódó külön járási hivatalvezetői hatáskörbe tartozó engedélyezési hatósági eljárások, szakhatósági eljárások kerültek terítékre.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 5. 17:00

Közfoglalkoztatási kiállítás immáron hatodszor: közös munka, értékteremtés

A Békés Megyei Kormányhivatal – a Belügyminisztérium támogatásával – szerdán immáron a hatodik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást Békéscsaba főterén, a Szent István téren. A rendezvény szónokai a közös munka, a közös gondolkodás, a közösségépítés, illetve az értékteremtés fontosságát hangsúlyozták.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 1. 16:21

Megyenap Békéscsaba főterén

Immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Önkormányzat megyénk értékeinek napját. Takács Árpád kormánymegbízott köszöntőjében a rendezvény hiánypótló jellegére mutatott rá, mivel az a Békés megyei egységet, az itt élők összefogását és összetartozását hivatott erősíteni.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 27. 15:50

Közfoglalkoztatási Kiállítás idén is Békéscsaba főterén

Szeptember 5-én 10.00-18.00 óra között – a Belügyminisztérium támogatásával – idén immáron a hatodik alkalommal rendezi meg a Békés Megyei Kormányhivatal a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást Békéscsaba főterén, a Szent István téren.