Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

főigazgató

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. április 28. 12:15

Sikertörténet Magyardombegyházán

Megindult a sajtgyártás a magyardombegyházi tejüzemben a beruházási célú közfoglalkoztatási mintaprogramnak köszönhetően, a Belügyminisztérium és a Békés Megyei Kormányhivatal együttes támogatásával.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. április 27. 18:22

Ülésezett a Békés Megyei Államigazgatási Kollégium

A Békés Megyei Kormányhivatal koordinációs feladatait elősegítő állandó fóruma, a Békés Megyei Államigazgatási Kollégium 2017. április 27-én 14 órától tartotta meg esedékes ülését.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. április 27. 15:36

Részarány kiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése

Az eljárás célja, hogy a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdonban lévő - kérelmet benyújtott - tulajdonosok tulajdoni hányadai önálló ingatlanná legyenek alakítva. Ezzel az eljárással a Magyar Állam elősegíti a mezőgazdaság teljesítőképességének javulását, így az önálló tulajdonban álló termőföldek tulajdonosai, illetve használói kedvezőbb feltételek mellett tudják gyakorolni a tulajdonnal és a földhasználattal kapcsolatos jogaikat.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. április 26. 13:31

A KÉZFERTŐTLENÍTÉS- KÉZHIGIÉNE FONTOSSÁGA

A fertőző betegségek 80 százaléka közvetlen érintkezés útján terjed. A külső környezettel közvetlenül érintkezésbe kerülő bőrfelszínek közül a kéz tekinthető a legszennyezettebbnek, esetenként a legfertőzőbbnek. Ezért a gyakori, alapos szappanos kézmosás a fertőzések megelőzésének egyik legegyszerűbb módja.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 10:41

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram idei pályázatának eredményéről

A Miniszterelnökség a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramot (TKÖ Program) 2016. január 18-án indította útjára, amelynek keretében idén Békés megyében 3 fő ösztöndíjas foglalkoztatása történhet meg.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. április 24. 12:29

Tájékoztatás szabadtéri fürdőhelyek kijelölési eljárásáról

Módosult a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló kormányrendelet a 2017. évtől.