Békés Megyei Kormányhivatal

.

.

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. június 19. 15:32

Országos vastagbélszűrési program

Augusztus második felében indul és jövő év végén zárul az országosra kiterjesztett szűrőprogram, amelynek keretében még az idén 75 ezer állampolgár vizsgálata történhet meg.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. június 14. 17:45

Egy hajóban evez a kormányhivatal és az építész kamara

Máris gyümölcsöt termett a Békés Megyei Kormányhivatal, illetve a Békés Megyei Építész Kamara által tavaly október 6-án parafált együttműködési megállapodás. A Békés Megyei Építész Kamara tagságának egyharmada, mintegy 50 építész tervező vett részt ugyanis csütörtökön a két szervezet által közösen szervezett, a Békés Megyei Kormányhivatal épületében megrendezett szakmai fórumon. A tanácskozáson az is elhangzott, hogy, a kamara és a hivatal egy hajóban evez, hiszen közös cél az épített környezet gyarapítása, védelme.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. június 1. 11:08

Küszöbön az idei határszemle

Az Agrárminisztérium elrendelte az évente szokásos határszemlét. A határszemle a megye erdő nélküli termőterületének 15 százalékára terjed ki. A határszemle során az ingatlanügyi hatóság elsődlegesen a termőföld védelméről szóló törvényben foglalt kötelezettségek teljesítését ellenőrzi – mondta el dr. Sóvári Tibor, a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály vezető-helyettese.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. május 24. 17:45

Középpontban a gyermek áll, kulcsszó: a szeretet

A gyermekkorúak és a fiatalkorúak bűnelkövetési helyzetét és bűnmegelőzési tevékenységét értékelő éves szakmai tanácskozást rendezett a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya a gyermek és ifjúságvédelmi szakemberek részére a rendőrség, illetve az áldozatvédelem területén tevékenykedő közhasznú civil szervezet bevonásával. A tanácskozáson részt vevő szakemberek abban maradéktalanul egyetértettek: középpontban a gyermek áll, a kulcsszó a szeretet.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. május 23. 19:50

Zöldség-, gyümölcsszárító üzem, paprikamalom Kaszaperen, sajtmanufaktúra Vésztőn

A Belügyminisztérium támogatásával megvalósított magas hozzáadott értékű Startmunka Mintaprogram keretében elkészült zöldség-, gyümölcsszárító üzemet, valamint fűszerpaprika malmot adtak át szerdán, Kaszaperen, míg Vésztőn a sajtmanufaktúra tejfeldolgozó üzeménél vágták át – dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár jelenlétében – ünnepélyes keretek között a szalagot. Előbbi település a beruházás megvalósításához 103 millió 623 ezer 673 forint vissza nem térítendő támogatást nyert, míg Vésztőre 108 millió 357 ezer 367 forint pályázati forrás érkezett.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. május 18. 14:00

Afrikai sertéspestis: jobb félni, mint megijedni

Békés megyében eddig egyetlen afrikai sertéspestis megbetegedést sem regisztráltak, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szerdán viszont afrikai sertéspestissel fertőzött, elhullott vaddisznót találtak – mondta el dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc felügyeletért felelős helyettes államtitkár, országos tisztifőállatorvos a CsabaGyöngye Kulturális Központban megrendezett sajtótájékoztatón pénteken. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága, a Békés Megyei Kormányhivatallal, illetve az MTA SZAB Állattenyésztési és Vadgazdálkodási Munkabizottságával karöltve rendezett telt házas tájékoztatót az afrikai sertéspestis betegségről az agrárium, illetve a vadgazdálkodás szereplőinek.