Második alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napját Szentlőrincen. A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány által szervezett május végi eseményen a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai is részt vettek.

A rendezvény egyik fő programja a foglalkoztatáspolitika és versenyképesség témakörében zajló kerekasztalbeszélgetés volt, melyen a gazdasági élet szereplői és hivatali szakemberek mondhatták el véleményüket, tapasztalataikat.

Ahogyan azt felvezető előadásában Turóczy László gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkár elmondta, a hazai munkaerőpiac az elmúlt 10-15 évben jelentősen átalakult, így jelenleg egészen új kihívásokkal kell szembenéznünk, mint korábban.

A kerekasztal résztvevőjeként dr. Horváth Zoltán is tájékoztatta a résztvevőket a Baranya megyei munkaerőpiaci helyzetről, valamint a Baranya Megyei Kormányhivatal aktuális, foglalkoztatáspolitikát érintő feladatairól.

A rendezvényt az idei évben is a vállalkozások találkozója zárta, mely lehetőséget adott a bemutatkozásra, eszmecserére, a szakmai, üzleti kapcsolatok építésére.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)