A Magyar Államkincstár a kormányhivatalok szervezetében működő járási hivatalokban történő megjelenésével bővítette állampapír forgalmazó hálózatát. Ennek jegyében Mohácson, a járási hivatalban nemrégiben nyílt meg az első vidéki állampapír forgalmazási pont.

A kincstár e hónaptól  bővítette a forgalmazási pontokon nyújtott szolgáltatásait, amelyekről  dr. Hargitai János kormánymegbízottal  egyeztetve  a Magyar Államkincstár Baranya Megyei Igazgatósága igazgatója Lábadyné Csaba Anikó sajtóközleményben formájában tájékoztatta a lakosságot.

Április és május hónapokban a Magyar Államkincstár járási hivatalokban történő megjelenéssel bővítette állampapír forgalmazói hálózatát. Az országszerte megnyitott új forgalmazási pontok értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési számla nyitással és kezeléssel, továbbá a kényelmi szolgáltatások – WebKincstár és TeleKincstár – igénylésének lehetősége mellett júniustól befektetési szolgáltatás nyújtásával állnak az ügyfelek rendelkezésére.
Az elmúlt két hónapban a Magyar Államkincstár 10 új helyszínen nyitott országszerte állampapír forgalmazási pontot:

  • V. kerületi járási hivatal; 1051 Budapest, Erzsébet tér 3.
  • VII. kerületi járási hivatal; 1073 Budapest, Erzsébet körút 6.
  • Mohács, 7700 Mohács, Széchenyi tér 3.
  • Karcag, 5300 Kossuth tér 1.
  • Hódmezővásárhely, Városháza, 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.
  • Kisvárda, 4600 Kölcsey út 2/A.
  • Sopron, 9400 Fő tér 5.
  • Dunaújváros, 2400 Városháza tér 2. fsz.16.
  • Pápa, 8500 Fő u.5.
  • Érd, 2030 Budai út 8.

Az új forgalmazási pontok szolgáltatási köre június hónapban – a már meglévő – értékpapír számlanyitási és kezelési szolgáltatás (értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési Számla nyitása, WebKincstár és TeleKincstár szerződések megkötésének lehetőségével) mellett befektetetési szolgáltatással bővül. Ennek köszönhetően – június 1-jét követően – a járási kirendeltségeken készpénzkímélő módon, bankkártyás fizetéssel lehet állampapírt vásárolni, jegyzési műveleteket végrehajtani.
(Kivételt képez: készpénz be- és kifizetés, fizikális értékpapírokkal kapcsolatos tranzakciók, illetve a Tartós Befektetési Számla megszüntetése)
Fontos kiemelni, hogy a szükséges, kiegészítő – WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatások – szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül akár otthonról is lehet intézni. Emellett – az értékpapírszámlát érintő tranzakciókról – díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek.
A fent említett járási hivatalokban történő megjelenés mellett mobil állampapír forgalmazási pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek az egyes, országszerte megrendezésre kerülő kulturális eseményeken, illetve szabadidős programokon. Ily módon például a szülők – a Start-számla megkötésével – akár egy hétvégi családi rendezvényen is gondoskodhatnak gyermekük jövőjéről anélkül, hogy külön ügyintézés céljából be kellene fáradniuk a kincstári fiókba.

Magyar Államkincstár Baranya Megyei Igazgatóság
Állampénztári Iroda Mohács Járási Kirendeltség

Cím:                     7700 Mohács, Széchenyi tér 3.
Levelezési cím:    7602 Pécs, Pf. 338
Telefon:               +36 30 6971106
email:                  [[[rwCsPIWkSPZAg72Z4ZZ4lYXBpLmJhckBhbGxhbWtpbmNzdGFyLmdvdi5odQ==]]]

A kirendeltségek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről, illetve a rendezvényeken való megjelenésekről a Magyar Államkincstár honlapja nyújt bővebb felvilágosítást (www.allamkincstar.gov.hu).

(Baranya Megyei Kormányhivatal)