Újabb munkahelyteremtő és -megőrző beruházásokat segítő pályázatot hirdetett a Nemzetgazdasági Minisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. A várakozások szerint több ezer új munkahely jöhet létre, és még több őrizhető meg.

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása. A kormány kiemelten kezeli a kkv-k helyzetét, hiszen a technológiai fejlesztésekkel, az uniós és hazai támogatások célzott felhasználásával ezek a cégek tovább erősödhetnek, versenyképességük is tovább javulhat.

A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják. A munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított három évig folyamatosan fenntartja és működteti az érintett térségben.

A munkaerőpiaci program pályázati időszaka január 4-től nyílt meg és február 9-én zárul. A pályázat feltételeivel kapcsolatban a beruházás helye szerinti kormányhivatal foglalkoztatásért felelős szervezeti egységétől kérhető további információ. A tájékoztató anyagok, valamint a szükséges dokumentumok a kapcsolódó anyagok közül is letölthetők.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)