A felkészült gazdálkodóknak egyszerűbb a kérelembenyújtás, mivel 2017. április 7-én megnyílt a Magyar Államkincstár által működtetett speciális elektronikus felület. Az egységes kérelmek szankciómentes beadására 2017. május 15-ig van lehetőség.

2017-ben minden eddiginél több – immár 41 különböző – jogcímhez kapcsolódóan lehet igénylést benyújtani, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni a gazdálkodók számára létrehozott egységes kérelem benyújtási felületen. Fontos, hogy az ügyfelek a 2017. április 7. és 2017. május 15. közötti időszakban nyújthatják be támogatáscsökkentés nélkül kérelmüket.

A 2017. évi egységes kérelmek kitöltése és benyújtása kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár felületén lehetséges. A felületen megtalálhatók az egységes kérelem kitöltését segítő felhasználói tájékoztatók is. Ezen kívül a benyújtandó kérelmekből is elérhető a segítség, a tájékoztatás fül alatt.

Az egységes kérelembenyújtással kapcsolatos tudnivalókról a Baranya Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya tájékoztató fórumot tart a gazdálkodóknak, a gazdálkodó szervezetek képviselőinek, a szaktanácsadóknak, a támogatást igénylőknek, pályázóknak, illetve a pályázati tanácsadóknak. A 2017. április 20-i rendezvényen 10 órától várják az érdeklődőket a Baranya Megyei Kormányhivatal dísztermében.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)