A magas szintű, szolgáltató jellegű kormányhivatali ügyintézés támogatása, valamint az egységes joggyakorlat kialakítása érdekében tart szakmai napokat a Baranya Megyei Kormányhivatal a járási hivatalok, illetve a főosztályok, osztályok munkatársainak részvételével az év utolsó két hónapjában.

Nyolc különböző szakterületet érintően szervezett szakmai értekezleteket a Kormányhivatal. Az áldozatsegítő szolgálatok tevékenységét, a szociális igazgatás aktuális kérdéseit, a hatósági feladatellátást, a hadigondozotti ellátásokat, a tanügyi nyilvántartásokkal, a közigazgatási bírságokkal, az építésüggyel kapcsolatos teendőket, változásokat már áttekintették a munkacsoportok.
Decemberben további fontos témák kerülnek terítékre, köztük a hivatásos gondnoki tevékenység tapasztalatai, a gyámügyi jogszabályok módosításai, valamint a járványügy aktuális kérdései.
A Kormányhivatal szakmai rendezvényeivel ezúttal is az ügyfelek, partnerek elégedettségének növelése érdekében szeretné fejleszteni az ügyintézés, illetve a jogalkalmazás színvonalát.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)