Az Oktatási Hivatal – az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ közreműködésével – szakmai megyei tanévnyitó konferenciát tartott Baranya megye köznevelési intézményeinek vezetői számára 2017. augusztus 24-én Pécsett.

A rendezvényen a tanügyi igazgatás minisztériumi, országos és megyei vezetői mellett dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott is köszöntötte a résztvevőket.

A minisztérium részéről Pálfi Erika főosztályvezető adott tájékoztatást a köznevelési rendszer fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól, a pedagógusbér-emelés szeptemberben életbe lépő újabb üteméről, az iskolafejlesztésekről, az ingyenes gyermekétkeztetésről és tankönyvellátásról, az államilag támogatott nyelvvizsgáról, valamint más, az oktatást, a gyermekek, szülők és pedagógusok életét érintő előrelépésekről.

Az Oktatási Hivatal új tanévet érintő feladatairól Merklné Kálvin Mária főosztályvezető tartott előadást. A Klebelsberg Központ idei tanévre tervezett legfontosabb feladatait és fejlesztéseit pedig Hajnal Gabriella elnökhelyettes mutatta be. A konferencia résztvevőivel végül Ritter Betty főosztályvezető ismertette az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjának az új tanévre tervezett szakmai programjait.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)