A Baranya Megyei Kormányhivatal rendszeresen együttműködik a kisgyermekes családokat segítő helyi szervezetekkel, intézményekkel. Februárban a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Háza által szervezett baba-mama klub vendégei voltak a hivatal munkatársai.

A kormányhivatal szakemberei a különböző egészségbiztosítási, családtámogatási ellátásokkal kapcsolatos tudnivalókat ismertették a baba-mama klub résztvevőivel. Az interaktív előadást követően az édesanyáknak lehetőségük volt a témához kapcsolódó egyedi ügyekben is tanácsot, információt kérni.

Fotó: Nevkó Baba-Mama Klub

A napi munka során az ügyintézők gyakran tapasztalják, hogy a gyermekes szülők nincsenek teljes mértékben tisztában az őket megillető ellátásokkal, az igénylés menetével és az ellátás megállapításának szabályaival. A könnyebb eligazodást segíti az Emberi Erőforrások Minisztériuma által összeállított tájékoztató anyag, amelyből részletesen megismerhetőek a gyermeket nevelő szülőket megillető kedvezmények. A kiadvány a lap jobb szélén letölthető.
(Baranya Megyei Kormányhivatal)