A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramnak köszönhetően 2017. április 17-étől három, a közigazgatás iránt érdeklődő fiatal kap szakmai gyakorlati lehetőséget a Baranya Megyei Kormányhivatal különböző szakterületein.

 

A Kormány második alkalommal hirdette meg a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramot, melynek keretében az ösztöndíjasok a kormányhivatalokban, illetve azok járási hivatalaiban szerezhetnek munkatapasztalatot. A programban résztvevők havonta 130 ezer forintos – adómentes – jövedelemért, egy éven keresztül, teljes munkaidőben ismerkedhetnek a közigazgatással, segíthetik az állami tisztviselők munkáját.

Az ösztöndíj egyik kiemelt célja a területi közigazgatás tisztviselői állomány megfelelő utánpótlásának biztosítása. A program segítségével a szakmailag felkészült, a közszolgálat iránt elkötelezett, megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező fiatalok megtalálhatják helyüket a közigazgatás szerteágazó feladatrendszerében. A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlotta fel az ösztöndíjasok érdeklődésével, a kiválasztási folyamat eredményével és a befogadó intézmények igényeivel összhangban.

Az előtérben a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram három baranyai résztvevője

A program baranyai résztvevőit dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott köszöntötte első munkanapjukon. – Az ösztöndíjasok szakmai fejlődését színvonalas képzések, valamint jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező kormányhivatali munkatársak, mentorok segítik. A program mind a résztvevők, mind a kormányhivatal számára remek lehetőséget jelent, hiszen a lezárultával a legkiválóbb ösztöndíjasoknak akár állami tisztviselői állást is ajánlhatunk – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

A Baranya Megyei Kormányhivatalban ezúttal három ösztöndíjas fiatal kezdhette meg a munkát, közülük egy fő a Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztályán, ketten pedig a Pécsi Járási Hivatalban – a gyámügyi, illetve a foglalkoztatási területen – kapnak lehetőséget a szakmai tapasztalatszerzésre.


(Baranya Megyei Kormányhivatal)