Szakmai konferenciát tartottak Pécsett, 2018. augusztus 23-án a megyei oktatási intézményeinek vezetői részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal, a Klebersberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet együttes szervezésében.

A konferencia szakmai előadásai fókuszában a 2018/2019-es tanévben bevezetésre kerülő újítások és a köznevelést érintő jogszabályváltozások álltak.

Dr. Gloviczki Zoltán az Oktatási Hivatal elnöke beszámolt a szakterületet érintő fejlesztésekről, és a várható feladatokról. Az EMMI és a Klebersberg Központ képviselői eladásaikban bemutatták az oktatási és köznevelési területen folyamatban lévő és újonnan induló szakmai és infrastrukturális fejlesztéseket, utalva arra, hogy a kormányzat az idei évben is kiemelt forrást biztosít a költségvetésben az oktatási-köznevelési szakterület részére.

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központjának képviselője záró eladásában a Baranya megyére fókuszálva beszélt a szervezésükben megvalósuló szakmai programokról.

A konferencián a Baranya Megyei Kormányhivatalt Dr. Máté Zsolt hatósági főosztályvezető képviselte. Az összevont megyei tanévnyitó eredményesen szolgálta a pedagógusok és intézményvezetők új tanévre történő felkészülését.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)