A Baranya Megyei Kormányhivatal 2019. március 20-án „Saját lábon” címmel – immár harmadik alkalommal – hirdetett vállalkozástervezési vetélkedőt a Baranya megyei középiskolások számára. A pályamunkák beadási határidejét – az iskoláktól érkezett visszajelzések alapján – április végéig meghosszabbították.

A versenyre a baranyai középiskolákban az idei vagy a jövő tanévben végzettséget szerző fiatalokból álló 3 fős csapatok jelentkezhetnek, melyeknek egy, a csapattagok által választott szaktanár nyújthat segítségét a felkészülésben, illetve a pályamunka elkészítésében. Az üzleti terveket a meghosszabbított határidő szerint 2019. április 30-ig lehet beküldeni a [[[sPopaBqfyERLx5NM0DIZm9nbGFsa296dGF0YXNAYmFyYW55YS5nb3YuaHU=]]] címre. A győztes csapatok tagjait értékes nyereményekkel jutalmazzák.

Dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a vetélkedő kapcsán elmondta, az elmúlt években kifejezetten színvonalas pályamunkák, kreatív vállalkozási elképzelések érkeztek be a fiataloktól. Tavaly városismereti turisztikai applikáció, adalékmentes pékáru vagy házhoz jövő szépészeti szolgáltatás ötletével egyaránt nagy sikert arattak a legjobbak közé válogatott csapatok.

– A fiatalok számára nagy élmény, hogy elképzeléseiket országos vagy akár nemzetközi hírű vállalkozások vezetőivel vitathatják meg. Minden évben nagy gondot fordítunk ugyanis arra, hogy a zsűribe olyan elismert gazdasági szereplőket hívjunk meg, akik valóban hasznos észrevételekkel, tanácsokkal segíthetik a diákokat – hangsúlyozta a kormánymegbízott. Hozzátette, a legnagyobb eredmény az lenne, hogyha a felvázolt ötletekből előbb-utóbb valódi vállalkozások alakulnának, amelyek hozzá tudnának járulni a baranyai gazdasági élet színesebbé, élénkebbé tételéhez is.

A részletes pályázati felhívás, valamint a pályázatok elkészítéséhez szükséges üzletiterv-sablon a kapcsolódó anyagok közül tölthető le.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)