A Miniszterelnökség az idei évben is pályázatot hirdetett a Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a közigazgatási életpálya iránt elhívatott felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére. Október végéig még várják a jelentkezéseket a programba.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a területi közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok 12 hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt, heti 40 órás munkarendben, melyet Magyarországon egy fővárosi vagy megyei kormányhivatalnál töltenek el. A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasoknak a kiválasztási folyamat eredménye és a befogadó intézmények igényeinek megfelelően. Az ösztöndíj összege havi 130 000 forint adómentes jövedelem, 12 hónapon keresztül.

Mint azt dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott korábban elmondta, az ösztöndíjasok szakmai fejlődését színvonalas képzések, valamint jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező kormányhivatali munkatársak, mentorok segítik. A program mind a résztvevők, mind a kormányhivatal számára remek lehetőséget jelent, hiszen a lezárultával a legkiválóbb ösztöndíjasok akár állami tisztviselői állást is kaphatnak.

A 2018. évi ösztöndíj pályázattal kapcsolatos részletes tudnivalókat a kapcsolódó anyagok közül letölthető pályázati felhívás tartalmazza.

 

(Baranya Megyei Kormányhivatal)