Ismét magyar-német nyugdíjtanácsadói napra kerül sor Pécsett. Ezúttal október 12-én várják a nyugdíjbiztosítási szervek szakemberei mindazokat, akik Németországban dolgoztak vagy dolgoznak, és munkaviszonyuk kapcsán szeretnének szakértői tanácsot kérni.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a Deutsche Rentenversicherung Bund munkatársaival közösen szervezte meg Pécsett a magyar-német nyugdíjtanácsadói napot, tekintettel Baranya megye és Pécs lakosságának a magyar-német relációban betöltött kiemelkedő szerepére. A baranyai megyeszékhelyen utoljára 2013 októberében került sor hasonló rendezvényre, akkor közel hetvenen éltek a személyes konzultációs lehetősséggel.

A nemzetközi nyugdíjtanácsadói nap elsődleges célja az ügyfelek tájékoztatása a magyar, illetve a német nyugdíjjogosultság és szolgálati idő tekintetében. A személyre szabott tanácsadás az ügyfelek számára ingyenes, azonban az eredményes és gyors ügyintézés érdekében mindenképpen érdemes előzetesen időpontot kérni a 0036 1 2708108-as telefonszámon vagy a [[[uABXuxSRkXWW2lUa29uenVsdGFjaW9Ab255Zi5odQ==]]] e-mail címen.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatalának a Mártírok útja 12. szám alatt található épületében megrendezendő magyar-német nyugdíjtanácsadói nappal kapcsolatos legfontosabb információkat a mellékelt plakát tartalmazza.

 

(Baranya Megyei Kormányhivatal)