Az Országos Magyar Vadászkamara – a Baranya Megyei Területi Szervezete javaslatára – a megyei vadásznap alkalmából érdemérem adományozásával ismerte el a Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztályán dolgozó szakemberek munkásságát.

Az Országos Magyar Vadászkamara a természetvédelem, a vadgazdálkodás és a vadászat, valamint a vadászvizsgáztatás területén végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként a Kormányhivatal két munkatársának, Bognár Zoltánnak és Bedecs Györgynek vadászkamara érdemérem kitüntetést adományozott. Az Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztályának vadászati szakemberei 2018. május 19-én, Szentlőrincen, a megyei vadásznapon vehették át az elismeréseket.

Bognár Zoltán 1998-óta vadászik. Okleveles agrármérnök, vadgazdálkodási szakmérnök. Két természetszerető fiúgyermek édesapja. Egyetemi tanulmányait követően 1998-ban vadászati felügyelőként kezdett dolgozni az akkori FM Baranya Megyei FM Hivatalában, 2005-ben a Hivatal Vadászati és Halászati Osztályának vezetőjének nevezték ki. 2014-től a Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztályának vadászati osztályvezetője, majd 2017-től az Osztály vadászati szakügyintézője. 2009-ben Nimród emlékérmet kapott. Korábban a Szabadszentkirály Környéki Gazdák Vadásztársaságának tagja, majd titkára volt. Jelenleg a Karasica Völgye Vadásztársaság tagja. 2014-ig részt vett a vadászjelöltek oktatásában. 2005-től napjainkig a megyei vadászvizsga bizottság tagja, a megyei vadgazdálkodási tanács elnöke.

Bedecs György vadász pályafutását sportvadászként 1984-ben kezdte, majd hivatásos vadászként, megyei trófeabírálóként az FVM Baranya megyei Földművelésügyi Hivatala Vadászati-Halászati Osztályának szakfelügyelőjeként folytatta, mely tevékenységet közmegelégedés övezte. Vadászati szakfelügyelőként emberséges magatartásával a barátságos és korrekt ügyintézés elkötelezettje. Szorgalmas munkája elismerését munkahelyi vezetőitől a felterjesztéshez megkapta.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)