A hivatásetika és integritás témakörében szerveztek továbbképzést a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai számára a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Magyar Kormánytisztviselői Kar képviselői.

A június 27-én Pécsett tartott rendezvényt Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott nyitotta meg. A jelenlévőknek a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke mutatta be a testület szerepét és működését, a Hivatásetikai Kódexben foglalt alapelveket, valamint az etikai eljárás menetét. Palich Etelka a hivatásetikai alapelvek közül mindenekelőtt a közjó iránti elkötelezettségre, az előítélet-mentességre, valamint – különösen vezetők esetében – a példamutatás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai a szervezet felépítésével, tevékenységével kapcsolatos tudnivalókat ismertették. Az általuk tartott előadás keretében a résztvevők interaktív program segítségével mérhették fel az integritással kapcsolatos tudásukat, valamint – az Európai Unió támogatásával készült – korrupcióellenes hang- és képanyagokat hallgathattak, illetve nézhettek meg.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)