A Baranya Megyei Kormányhivatal adott otthont a Földművelésügyi Minisztérium Térinformatikai- és Földügyi Főosztálya szervezésében megtartott regionális földhivatali értekezletnek.

A 2018. május 31-i szakmai tájékoztató fő célja az volt, hogy Baranya, Somogy és Tolna megye földhivatalaiban – és természetesen országosan is – elősegítse az egységes jogértelmezést, valamint lehetőséget biztosítson az aktuálisan felmerült jogalkalmazási problémák megbeszélésére.

A Földművelésügyi Minisztérium szakemberei az ingatlannyilvántartás, a földhasználati nyilvántartás, a földvédelem, a földmérés és a földforgalom szakterületeivel kapcsolatban tartottak előadásokat. A szakmai tájékoztatóikban hangsúlyosan megjelentek az elmúlt időszak földhivatali ágazatot érintő jogszabályváltozásai is.

Az előadások szünetében lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre, egyeztetésekre a résztvevők között, melyek során a kollégák megoszthatták egymással a napi munkavégzés során felmerült kérdéseiket is, és megismerhették egymás véleményét.

 

(Baranya Megyei Kormányhivatal)