A Baranya Megyei Kormányhivatal szeretné felhívni a figyelmet azokra a pályázati lehetőségekre, melyek az építészeti értékek megőrzését, épített környezetünk fejlesztését támogatják.

A Miniszterelnökség megbízásából a Lechner Tudásközpont támogatási lehetőségre irányuló felhívást tett közzé a népi építészeti emlékek helyreállításáért. A vidéki épített örökség megóvását, megőrzését és fenntartását célzó, 300 millió forint keretösszegű Népi Építészeti Programban az elnyerhető támogatás mértéke 2-20 millió forint, a támogatás intenzitása 50 százalék.

A kérelem beadási határideje 2017. október 9. A Népi Építészeti Program felhívása itt olvasható.

 

A Belügyminisztérium Magyarországi Falumegújítási Díj 2017. pályázatot hirdetett, „átfogóan gondolkodni” mottóval. A pályázat az „Európai Falumegújítási Díj” pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki. A magyarországi pályázatnak – a hazai falufejlesztési tevékenységek elismerése mellett – az is célja, hogy kiválassza azt a települést, amely méltó módon képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen.

A pályázatokat 2017. október 15-ig kell benyújtani. A pályázati kiírás és mellékletei itt tölthetők le.


(Baranya Megyei Kormányhivatal)