Dakos József dandártábornok 2018. november 1-jétől a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjeként folytatja a szolgálatot. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi vezetőjének munkáját a megye lakossága, illetve a baranyai közéleti szereplők nevében dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott köszönte meg.

2018. november 1-jétől Magyarország belügyminisztere – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének Dakos József dandártábornokot nevezte ki.

Dakos József korábban a Pécsi Határőr Igazgatóság igazgatója volt, majd ezt követően 2007-ben került a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság élére. Mint azt dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott elmondta, a megyei rendőrfőkapitány tevékenységét az első pillanattól fogva az együttműködési szándék, a partnerség határozta meg, ami nagyban hozzájárult a közbiztonság terén elért jelentős szakmai eredményekhez, előrelépésekhez.

– Dakos József rendőrfőkapitánnyal a megyei védelmi bizottság elnökeként számos helyzetben kellett együttműködnünk. Akár az árvíz elleni védekezésről, akár a migránshelyzet kezeléséről volt szó, mindig a megoldáskeresés, a helytállás jellemezte a munkáját – hangsúlyozta dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetését megbízott vezetőként dr. Fellegi Norbert ezredes veszi át.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)