A Pécsimami Közhasznú Egyesület szervezésében 2017. március 12-én, Pécsett családi nappal egybekötött börzére került sor. Az Egyesület kérésére a rendezvényen a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a családok számára elérhető kormányhivatali szolgáltatásokkal, családtámogatási ellátásokkal kapcsolatban adtak tájékoztatást az érdeklődőknek.Nagyon sokan látogattak el a rendezvényre, ahol nemcsak a baba- és gyermekruhák találhattak új gazdára, de számos színes program és ingyenes tanácsadás is várta a családokat.  A Pécsi Járási Hivatal Családtámogatási és Pénzbeli Ellátási Osztályának szakemberei elsősorban lakástámogatási és családtámogatási ügyekben adtak felvilágosítást a hozzájuk fordulóknak. Mindkét témában folyamatosan érkeztek a kérdések munkatársainkhoz, így a nagy érdeklődésre tekintettel kollégáink a hivatalos zárás után is rendelkezésre álltak, és igyekeztek hasznos tanácsokkal segíteni a szülőknek.

Az új családtag érkezésével, a családi otthonteremtési kedvezménnyel, valamint a bölcsődei ellátások új rendszerével kapcsolatos praktikus tudnivalókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadványokban is összefoglalta, melyekből azok is tájékozódhatnak, akik személyesen nem tudtak elmenni a rendezvényre.

Az esemény résztvevői, szervezői a „Pécsi Családbarát Szolgáltató” címmel köszönték meg a kormányhivatali munkatársak segítségét.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)