Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. március 19. 11:31

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. február 27. 16:46

A koronavírusról tanácskozott a Pécsi Helyi Védelmi Bizottság

A Pécsi Helyi Védelmi Bizottság 2020. február 27-i soros ülésének egyik kiemelt témája a koronavírus-fertőzés volt. Az ülésen a pécsi járási hivatalvezető mellett a kormányhivatal képviseletében részt vett dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnöke, valamint a megyei és a járási tisztifőorvos is. A kormánymegbízott beszámolt arról, hogy Magyarországon nem tudnak továbbra sem koronavírussal fertőzöttről, a kormány Operatív Törzset üzemeltet, amely folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet és meghozza a szükséges intézkedéseket.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. február 21. 13:47

Baranyában is egyre több bölcsőde várja a gyerekeket

Sok kisgyermekes anyának okoz fejtörést, hogy pici gyerek mellett hogyan oldja meg a munkába való visszatérést. Ehhez a kormány is igyekszik számukra segítséget nyújtani különböző támogatási lehetőségekkel. A témához kapcsolódóan a héten Pécsett szakmai fórumot tartottak, amelyen – a családvédelmi akcióterv eredményei mellett – a bölcsődei férőhelyek bővüléséről is beszámoltak az EMMI, a kormányhivatal és a megyei önkormányzat vezetői.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. február 11. 14:16

Felhívás az „Önindító 2019” program résztvevői számára

Az „Önindító 2019” munkaerőpiaci program első szakasza 2020. február 28. napján lezárul. A képzést sikeresen elvégző programrésztvevők ezután pályázhatnak a 2 millió forintos tőkejuttatás támogatására, illetve a hat havi, kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. február 7. 13:48

Fórumon ismertették a térség fejlődési lehetőségeit

Három éve indította el a Baranya Megyei Kormányhivatal a „Találjuk ki Baranyát!” elnevezésű programot, amelynek keretében csütörtökön – a Pécsi Tudományegyetemmel közösen – gazdaságfejlesztési fórumot tartottak. A rendezvényt Prof. Dr. Palkovics László előadása nyitotta, az innovációs és technológiai miniszter a dél-dunántúli fejlesztési övezettel kapcsolatos elképzeléseket, stratégiákat ismertette.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. február 5. 8:40

Február 13-án szünetel az ügyfélfogadás a pécsi Kossuth téri kormányablakban

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Pécs, Kossuth tér 1-3. szám alatt működő kormányablakban 2020. február 13-án (csütörtök) - az áramszolgáltató által végzett karbantartási munkálatok miatt - 8:00-14:00 óra között szünetel az ügyfélfogadás.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 22. 0:00

Támogatási lehetőségekről tájékoztatták a családokat Baranyában

Családtámogatási ellátásokról, valamint lakáscélú állami támogatási lehetőségekről tájékoztatták 2020. január 20-án a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a kisgyermekes anyukákat Pécsett.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 21. 11:46

Már lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Azok, akik jelenleg nem állnak tanulói jogviszonyban és már van érettségi bizonyítványunk 2020. január 20. és február 17. között jelentkezhet a tavaszi időszakra meghirdetett közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 17. 10:50

Az igénylés helyszíne szerinti kormányablakban vehetők át az okmányok

A pécsi kormányablakokban igényelt okmányok - az értesítő sms-től eltérően - az igénylés helye szerinti kormányablakban vehetők át.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 13. 16:00

A levegőminőség javításáért közösen tehetünk a legtöbbet

A téli időszakban a nagyvárosokban – köztük Pécsett is – gyakori a légszennyezettség, a levegőben lévő szállópor és nitrogén-oxidok sokszor mutatnak kiugró értéket. A levegőminőség javítása, a szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentése közös érdekünk, ezért érdemes megfogadni a kormányhivatal környezetvédelmi szakembereinek tanácsát, illetve betartani az ezekhez kapcsolódó szabályokat.