Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 20. 11:27

Képzések közfoglalkoztatottaknak és álláskeresőknek

A GINOP-6.1.1-15 kódszámú „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” kiemelt projekthez kapcsolódóan most ősszel újabb képzések indulnak Baranyában.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 19. 16:29

Kormányablakbusz Pécsett

A Pécsi Napok keretében a kormányablakbusz is megérkezik a baranyai megyeszékhelyre, hogy közelebb vigye az emberekhez a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 13. 7:50

Felvidéki kitelepített magyarok emlékszobája Pécsváradon

Az Országgyűlés 2012 decemberében határozatban nyilvánította a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapjává április 12-ét. Hetven esztendővel ezelőtt ugyanis ezen a napon indult a szülőföldjükről kitelepített felvidéki magyarokat szállító első vonatszerelvény Magyarországra.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 4. 15:20

Bányásznapi megemlékezés

A pécsi Bányásznap alkalmából emléktáblát avattak Pécsett az Ágoston téren, a Központi Bányászemlékműnél.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 4. 15:15

Panasza van? Segítünk!

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal és a Baranya Megyei Kormányhivatal 2017. augusztus 29-én, Pécsett közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a felhasználóváltással, illetve a védendő fogyasztói státusszal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 1. 14:31

Emlékezés a mohácsi csatára

A mohácsi csata 491. évfordulóján a Baranya Megyei Kormányhivatal koszorúját is elhelyezték a mohács-sátorhelyi emlékműnél.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 1. 13:52

Felkészült ügyintézők a kormányablakokban

Képzéssel segítik a kormányablakokban dolgozó munkatársak felkészülését a gyors, pontos és szakszerű ügyintézésre. Ezúttal Kaposváron vehették át az ügyfélszolgálati tanulmányok elvégzését igazoló oklevelüket a dél-dunántúli három megye kormányhivatalának állami tisztviselői.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 28. 15:05

Szakmai konferencia az oktatási intézmények vezetői számára

Az Oktatási Hivatal – az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ közreműködésével – szakmai megyei tanévnyitó konferenciát tartott Baranya megye köznevelési intézményeinek vezetői számára 2017. augusztus 24-én Pécsett.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 22. 15:58

Megváltozott telefonszámok

A Baranya Megyei Kormányhivatal több szervezeti egységének is megváltozott a telefonos elérhetősége az elmúlt időszakban. Ügyfeleink az alábbi új számokon tájékozódhatnak a jövőben.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 22. 15:38

Erdőlátogatási tilalom

Több helyütt is erdőlátogatási tilalmat rendeltek el szeptemberre. A fokozott balesetveszéllyel járó vadászati tevékenység miatt a Mecsek, valamint a Zselic egyes térségeiben is ügyelni kell arra, hogy az erdőjárók ne sodorják veszélybe magukat.