Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 26. 13:56

Program a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának segítésére

Magyarország Kormánya 2015 végén hirdetett pályázatot a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci integrációjának elősegítésére, foglalkoztathatóságuk javítására és aktív befogadásukra, többek között az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 25. 15:15

Benyújtották a kérelmeket a Baranya megyei gazdálkodók

A terület- és állatalapú támogatásokra vonatkozó ún. egységes kérelmek beadási határideje 2017. május 15-én zárult. Baranya megyében a megadott határidőig 4671 gazdálkodó nyújtott be kérelmet összesen 220025 hektár vonatkozásában.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 14:35

Kiemelten fontos a fiatalkorú bűnelkövetők társadalmi integrációja

A Baranya Megyei Kormányhivatal fontos célkitűzései között szerepel a fiatalkorú és fiatal felnőtt bűnelkövetők társadalmi integrációját segítő, valamint a pártfogó felügyelet és a jóvátételi munka végrehajtását támogató Közösségi Foglalkoztató kialakítása.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 11:55

Elismerés a Magyar Honvédelem Napja alkalmából

A honvédelmi miniszter - dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnökének javaslatára - május 21.-e, a Magyar Honvédelem Napja alkalmából a migrációs válsághelyzet kezelése során, a Közös Akarat műveletben résztvevő katonák elszállásolásával, ellátásával, feladataik végrehajtásával kapcsolatos kiemelkedő támogató tevékenysége elismeréseként a „Honvédelemért Kitüntető Cím” III. fokozatát adományozta Teszárik Józsefnek, Homorúd község polgármesterének.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 18. 10:09

A bölcsődei ellátás új lehetőségeiről tanácskoztak

Számos baranyai településről érkeztek polgármesterek és intézményvezetők a bölcsődei ellátás új lehetőségeivel foglalkozó tájékoztató rendezvényre, amit a hét elején rendezett meg Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Baranyai Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 17. 11:34

Önkormányzati főépítészi vizsga

A Baranya Megyei Kormányhivatal állami főépítésze összevont főépítészi vizsgát tart a Tolna Megyei Kormányhivatal állami főépítészével 2017. június 29-én Pécsett.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 17. 7:53

Honvédelmi nap Sombereken

A Mohácsi Helyi Védelmi Bizottság, a Kiképzési és Nyilvántartó Parancsnokság pécsi toborzó irodájával és a Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság kaposvári kiképző századával közösen szervezett honvédelmi napot a sombereki iskolások számára május elején.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 10. 14:38

„Magyarországért Európában” díj a kormányhivatal munkatársának

Kerner Barbara, a Baranya Megyei Kormányhivatalban működő Európai Információs Pont vezetője lett az idei évben az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Miniszterelnökség közös elismerésének egyik díjazottja.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 10. 14:19

Támogatott képzések

A Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben is támogatja a munkahelyüket vesztett vagy tanulmányaikat befejezett álláskeresők munkaerőpiaci képzésben való részvételét.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. május 8. 15:04

Megkezdődtek az érettségi vizsgák

Baranya megyében közép- és emelt szintű érettségi vizsgára 3635 tanuló jelentkezett, akik összesen 13535 vizsgát tesznek majd. Ebből az emelt szintű érettségi vizsgajelentkezések száma – 1229 fő érettségizőtől – összesen 1644 darab, ez néhány tucattal marad el a tavalyi számtól.