Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. július 10. 12:51

Egyéni vállalkozókat érintő változások

A kormányhivataloknak az egyéni vállalkozói tevékenységgel összefüggő feladat- és hatásköreit július 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve – a tájékoztatási feladatok vonatkozásában – a gazdasági kamarák veszik át.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. július 8. 17:43

Új turistaház várja az Orfűre látogatókat

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami fejlesztések az erdőgazdaságoknál – mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára ma Orfűn. Zambó Péter a Mecsekerdő Zrt. Vízfő turistaházának ünnepélyes átadásán beszélt az ökoturisztikai célú beruházások fontosságáról.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. július 7. 0:00

Elismerték a kormányhivatal népegészségügyi és foglalkoztatási szakembereinek munkáját

A koronavírus-járvány korábban nem tapasztalt kihívások elé állította kormányhivatalokat is, amelyekben a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan zajlott a munka. Különösen nagy teher hárult a népegészségügyi és a foglalkoztatási terület szakembereire, akiknek a munkáját dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője ünnepélyes keretek között, elismerő oklevelek átadásával köszönte meg július 6-án, Pécsett.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. július 6. 9:20

Baranyában is elindult a nyári diákmunka program

Országszerte mintegy 21 ezer, ezen belül Baranyában 900 diák nyári munkavállalását támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium 3 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett Nyári diákmunka 2020. programja. A 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulók az önkormányzati szférában, a mezőgazdaságban, a vendéglátásban, illetve a turizmus területén helyezkedhetnek el.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. július 3. 12:00

Semmelweis-napon köszönték meg az orvosok, ápolók munkáját

A járványhelyzet alatt is töretlen, magas színvonalú munkáját köszönte meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának vezetése több, mint 80 munkatársának, akik Semmelweis-nap alkalmából vehettek át elismeréseket. Az eseményen dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője is részt vett.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. június 30. 10:54

Átadták az új Áldozatsegítő Központot Pécsett

Az idei esztendő az áldozatsegítés éve, ennek jegyében nyílt meg a baranyai megyeszékhelyen az ország negyedik áldozatsegítő központja. Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter hangsúlyozta, a magyar kormány kiemelt feladatának tekinti, hogy a zéró tolerancia jegyében határozottan és hatékonyan lépjen fel az erőszak valamennyi formájával szemben.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. június 24. 8:21

1000. útját tette meg a baranyai kormányablakbusz

Dr. Domokos Péter miniszteri biztos abból az alkalomból látogatott Baranya megyébe, hogy a baranyai településeket járó kormányablakbusz 2020. június 23-án tette meg 1000. útját.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. június 3. 0:00

Pályázati felhívás - Új Patrónus V.

A Baranya Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet az „Új Patrónus V.” elnevezésű pályaválasztást segítő mentortanár és közösségfejlesztő megyei munkaerőpiaci programban nyújtott támogatások igénybevételére.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. május 25. 16:08

Áldozatsegítő központ nyílik Pécsett

Budapest, Miskolc és Szombathely után – várhatóan júniusban – Pécsett is megnyílik az áldozatok érdekérvényesítését segítő, jogi tanácsadást és érzelmi segítségnyújtást is biztosító intézmény.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. április 22. 11:28

Távkonzultációs lehetőség a baranyai gazdálkodóknak

A Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben is biztosítja a gazdálkodók számára az egységes kérelmek sikeres benyújtásához szükséges szakmai konzultációs lehetőséget. A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel a hagyományos tájékoztató fórumot ezúttal videókonferencia keretében tartják meg az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály szakemberei.