Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. február 7. 14:54

Különleges busz is segíti a bűnmegelőzést Baranyában

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa és Baranya Megyei Kormányhivatal között az elmúlt év végén kötött együttműködési megállapodás alapján – a Nemzeti Bűnmegelőzési Startégia célkitűzéseinek támogatása érdekében – a tegnapi napon megalakult a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. február 4. 8:29

A kertvárosi kormányablak zárva tart

A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécs, Aidinger János út 43. szám alatt található kertvárosi kormányablakában ma hajnalban váratlan csőtörés történt. Emiatt ez a pécsi kormányablak a mai napon nem tud ügyfeleket fogadni, zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. január 28. 15:37

Idén már jár a gyermekek otthongondozási díja

Az idei évtől egységes otthongondozási díjat vehetnek igénybe az önellátásra képtelen gyermeküket ellátó szülők. A gyermekek otthongondozási díja havi bruttó 100 ezer forint és a gyermek életkorától függetlenül folyósítható.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. január 15. 16:38

Ügyfélfogadási szünet a kertvárosi kormányablakban

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a kertvárosi (Aidinger u.) kormányablak technikai okok miatt 2019. január 16-án, szerdán zárva tart.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. január 11. 10:15

Kormánymegbízotti évértékelés

Az elmúlt év eredményeiről, a közigazgatás megújulásáról, a kormányhivatalok ehhez kapcsolódó feladatairól, lehetőségeiről, a már megvalósult és tervezett fejlesztésekről kérdezte a Dunántúli Napló dr. Horváth Zoltán kormánymegbízottat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. január 9. 10:15

Több mint 2500 ügyfélnek segített már az Álláskereső Klub

Baranya megyében – a munkaügyi szervezet keretében – 1992 óta működik az Álláskereső Klub. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő klub és az ott alkalmazott módszer segítségével már 250 csoport, összesen 2500 álláskereső kapott új esélyt a munkaerőpiacon.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. január 4. 11:44

Még mindig érdemes kérni az influenza elleni védőoltást

Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedések, és az influenza okozta halálesetek megelőzése. E cél elérése érdekében a kormány ebben az évben is 1 300 000 adag térítésmentes oltóanyagot biztosít a kiemelten veszélyeztetettek számára.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 20. 12:43

Elismerés munkatársunknak

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökének javaslatára Patai Péter Jánost, a Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezető-helyettesét, az Igazságügyi Osztály vezetőjét a bűnmegelőzési területén végzett kiemelkedő tevékenysége és együttműködése elismeréseként a Belügyminiszter úr „Miniszteri elismerésben” részesítette.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 18. 15:54

Karácsonyi cipős dobozok

A Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 18. 15:32

Az együtt gondolkodás a térség jövőjének záloga

A Baranya Megyei Kormányhivatal a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra kiemelt projekt keretében – a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve – „Találjuk ki Baranyát!” címmel szervezett szakmai fórumot 2018. december 17-én. Az eseményen a Pécsi Tudományegyetem által készített, "Fokozatváltás a dél-dunántúli régióban" című tanulmányról egyeztethettek a résztvevők.