Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 21. 12:54

Június végéig el kell végezni a parlagfűmentesítést

Valamennyi ingatlan tulajdonosának és rendelkezésre jogosultjának kötelezettsége a parlagfű elleni védekezés. Június 30-ig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását meg kell akadályozni, ezt követően pedig ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartani.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 21. 12:51

Járási nyílt nap Pécsváradon

A járási hivatalok tevékenységének, működésének jobb megismerése érdekében tartott nyílt napot a Pécsváradi Járási Hivatal 2018. június 18-án.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 21. 11:17

Szakmai egyeztetés az áldozatsegítésről

Dr. Gellén Márton, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi módszertani irányításért felelős helyettes államtitkára tett látogatást a Baranya Megyei Kormányhivatalban 2018. június 14-én.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 18. 14:29

Közérdekű munkával újul meg a Balokány

Az elmúlt évben mintegy 65 000 munkaórát teljesítettek Baranya megyében a közérdekű munka büntetésre ítéltek, akik többek között a Balokány-liget rendbetételében is segédkeznek.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 14. 12:45

Három tóban javasolt a fürdőzés

A Pécsi Járási Hivatal illetékességi területén az idei évben is három engedélyezett természetes fürdőhely üzemel: Orfűn az Orfűi-tónál a Kistó strand, a Pécsi-tó gát melletti részénél a szabad strand, valamint Abaligeten az I. számú tó szabad strandja.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 9. 15:49

Folytatódik a kormányablakokban dolgozók képzése

A „Területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” elnevezésű projekt keretében a kormányablak-ügyintézői képzés negyedik üteme is lezárult. A programnak köszönhetően ezúttal 13 baranyai munkatárs szerzett oklevelet.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 1. 13:55

Földhivatali szakmai fórum

A Baranya Megyei Kormányhivatal adott otthont a Földművelésügyi Minisztérium Térinformatikai- és Földügyi Főosztálya szervezésében megtartott regionális földhivatali értekezletnek.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 1. 12:47

Ügyfélfogadási szünet több helyen

Júniusban a Baranya Megyei Kormányhivatal több szervezeti egységénél is előfordulnak ügyfélfogadási szünnapok. Az érintett főosztályokon, osztályokon az adott napra tervezett ügyintézést érdemes előbbre hozni vagy későbbre halasztani.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. június 1. 11:53

Új eszközöket kap a laboratórium

A Baranya Megyei Kormányhivatal közel 200 millió forintot fordíthat mikrobiológiai laboratóriumának fejlesztésére. Az európai uniós forrásból megvalósuló kormányhivatali projekt keretében korszerű, automatizált labordiagnosztikai eszközöket szereznek be, melyeknek köszönhetően gyorsabb és pontosabb vizsgálatokat végezhetnek a szakemberek.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. május 28. 13:18

Vállalkozók napja

Második alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napját Szentlőrincen. A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány által szervezett május végi eseményen a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai is részt vettek.