Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 22. 0:00

Támogatási lehetőségekről tájékoztatták a családokat Baranyában

Családtámogatási ellátásokról, valamint lakáscélú állami támogatási lehetőségekről tájékoztatták 2020. január 20-án a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a kisgyermekes anyukákat Pécsett.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 21. 11:46

Már lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Azok, akik jelenleg nem állnak tanulói jogviszonyban és már van érettségi bizonyítványunk 2020. január 20. és február 17. között jelentkezhet a tavaszi időszakra meghirdetett közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 17. 10:50

Az igénylés helyszíne szerinti kormányablakban vehetők át az okmányok

A pécsi kormányablakokban igényelt okmányok - az értesítő sms-től eltérően - az igénylés helye szerinti kormányablakban vehetők át.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 13. 16:00

A levegőminőség javításáért közösen tehetünk a legtöbbet

A téli időszakban a nagyvárosokban – köztük Pécsett is – gyakori a légszennyezettség, a levegőben lévő szállópor és nitrogén-oxidok sokszor mutatnak kiugró értéket. A levegőminőség javítása, a szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentése közös érdekünk, ezért érdemes megfogadni a kormányhivatal környezetvédelmi szakembereinek tanácsát, illetve betartani az ezekhez kapcsolódó szabályokat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. január 10. 12:38

Az ügyfél áll a középpontban

A közigazgatás megújulásáról, a kormányhivatalokra váró új kihívásokról dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja adott interjút a megyei napilapnak.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. december 20. 12:21

Szünetel az ügyfélfogadás 2020. január 2-án a földhivatali osztályokon

A Baranya Megyei Kormányhivatal járási hivatalainak földhivatali osztályain 2020. január 2-án (csütörtök) - a földhivatali informatikai rendszer biztonságos üzemeltetése érdekében szükséges rendszerkarbantartás miatt – szünetel az ügyfélfogadás.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. december 19. 15:54

Elismerésben részesült a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

Kiemelkedő közszolgálati szakmai munkájáért, a példamutató emberi és munkatársi magatartásáért, valamint a közjóért hosszú éveken át végzett tevékenysége elismeréseként 2019. december 14-én Palich Etelka a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke „A Köz Szolgálatáért” díszoklevelet adományozta Farkas Gabriellának.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. december 16. 11:19

Nehéz sorsú baranyai gyerekek karácsonyát tették szebbé

A Baranya Megyei Kormányhivatalban évek óta nagy hagyományai vannak annak, hogy a munkatársak az adventi időszakban különböző jótékonysági akcióhoz csatlakoznak. Az elmúlt években cipősdobozokat gyűjtöttek, az idén viszont egy új, saját kezdeményezést indítottak útjára a munkatársak körében. A kollégák ahhoz járulhattak hozzá, hogy a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által működtetett nevelőszülői hálózat családjainál gondozott, nehéz sorsú gyerekek részt vehessenek egy igazi adventi filmvetítésen.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. november 29. 10:49

Újabb vállalkozások indulnak a kormányhivatal támogatásával

A Baranya Megyei Kormányhivatal által meghirdetett – országosan egyedülálló – Önindító 2018 nevű program 2019. november 30-án zárul. Ez alkalomból kiadványbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón ismertették az eredményeket, illetve a folytatással kapcsolatos terveket.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. november 28. 11:36

A baranyai települések vezetőit is felkészítették a veszélyhelyzetekre

A honvédelem, a katasztrófavédelem és a rendvédelem témakörében szervezett előadásokat a Baranya Megyei Védelmi Bizottság a 2019. évi önkormányzati választásokon megválasztott polgármesterek számára, hogy segítse felkészülésüket a különböző krízis-, illetve veszélyhelyzetekre.