Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 13. 16:30

Három tó várja a felfrissülni vágyókat Baranyában

Baranya megyében három tóban javasolják a fürdést a kormányhivatal szakemberei: az Orfűi-tónál lévő Kistó strandon, a Pécsi-tó gát melletti részénél, valamint az Abaligeti-tó szabadstrandján biztonságosan megmártózhatunk a hőségben. Május végén végezte el a Baranya Megyei Kormányhivatal a felsorolt természetes fürdőhelyek vízminőségének szezon előtti vizsgálatát, mindhárom helyszín esetében megfelelő eredménnyel.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 7. 13:27

Baranyában is elindult a Nyári diákmunka program

A Pénzügyminisztérium kezdeményezésének köszönhetően országosan mintegy 30 ezer, Baranyában pedig legalább 1 200 diák kaphat munkalehetőséget. A 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulók az önkormányzati szférában, a mezőgazdaságban, a vendéglátásban, illetve a turizmus területén helyezkedhetnek el.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 6. 0:00

Játszva nevelték a környezet védelmére a pécsi gyerekeket

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Belvárosi Óvoda és Általános Iskola növendékeit a Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi szakemberei fogadták. A pécsi kisiskolások és ovisok 2019. június 5-én ismeretterjesztő előadásokat hallhattak, valamint – a környezettudatos szemléletet erősítő – játékos foglalkozásokon vehettek részt.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 4. 16:04

Modern szállás épül Bólyban az ipari parkban dolgozóknak

Bóly városa több mint 300 millió forintos támogatást nyert munkásszállás létrehozására annak a központi munkaerőpiaci programnak a keretében, amelyet tavaly ősszel hirdetett meg a Pénzügyminisztérium. A támogatásról szóló szerződést 2019. május 30-án írták alá Bólyban, ahol a város vezetője, illetve a kormánymegbízott a beruházás részleteiről nyújtott tájékoztatást.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 3. 0:00

A Pécsi Tudományegyetemen tartott előadást Benkő Tibor

Új világrend van kialakulóban új típusú fenyegetésekkel, amelyekre a Magyar Honvédségnek is fel kell készülni - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Pécsi Tudományegyetemen, május 28-án tartott előadásában.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. május 31. 12:27

Vonzó karrierlehetőségek a műszaki pályán

Képzési kiállítást tartott a Baranya Megyei Kormányhivatal a „Találjuk ki Baranyát! – Építés hete” elnevezésű rendezvénysorozatának zárásaként, egybekötve a fiatalok műszaki szakirányú pályaválasztását segítő szakmai konferenciával.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. május 29. 14:06

A magyar falu napja

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2019. május 20. és 23. között több napos szakmai programsorozatot szervezett, amelynek fókuszában az építészet, az örökségvédelem, a dél-dunántúli gazdaság, a vidékfejlesztés, a szakképzés megújítása, valamint a helyi kis- és középvállalkozások innovatív technológiai fejlesztései álltak. Az Építés hete rendezvénysorozat keretében a favakról is szólt egy nap Sombereken.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. május 27. 15:20

A sikeres képzés után további támogatási elemekre lehet pályázni

A Baranya Megyei Kormányhivatal által meghirdetett „Önindító 2018” munkaerőpiaci program első szakasza 2019. május 31-én zárul. A képzést sikeresen elvégző programrésztvevők ezt követően 2 millió forintos tőkejuttatásra, illetve hat havi vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra is pályázhatnak.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. május 24. 14:22

Csak még egyszer előre – Honvédelmi rendezvénysorozat Pécsett

Tematikus honvédelmi hetet szervezett Pécsett a Baranya Megyei Védelmi Bizottság, az 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalj, valamint a 7. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda. A Magyar Honvédelem Napja köré szervezett rendezvénysorozat részeként bemutatták Burján Zsigmond „Csak még egyszer előre” című filmjét.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. május 21. 8:53

Nagy a felelősségünk a kulturális értékek megmentésében

Az épített környezet egy korszak lenyomata, ezért nagy a felelősségünk a kulturális értékek megmentése, új funkciókkal megtöltése során, illetve abban, hogy "mit és hogyan építünk" - hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára hétfőn Pécsen.