Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 7. 11:33

Összefogással a bűnmegelőzésért

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2017-ben – a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia feladatrendszerének támogatása keretében kiírt pályázaton – 11,5 millió forintos támogatást nyert közösségi foglalkoztató létrehozására és működtetésére. Az ehhez kapcsolódó feladatokról, az eddigi tapasztalatokról kérdeztük dr. Horváth Zoltán kormánymegbízottat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 5. 15:34

Új tejüzemet adtak át Borjádon

A Vidékfejlesztési Program keretében adták át tegnap a TS-Tej Kft. újonnan létrehozott tejfeldolgozó üzemét Borjádon. A közel félmilliárdos beruházás ünnepélyes átadásán részt vett dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 5. 10:46

Fontos a szőlőültetvények védelme

A megyei kormányhivatalok az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is folyamatos felderítést végeztek a szőlőültetvényeket érintő, a szőlő aranyszínű sárgasága elnevezésű fertőzés jelenlétének felmérése, kezelése érdekében. Ennek során fokozottan vizsgálják a korábbi fertőzött területek környezetét is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 5. 10:26

Szakmai napok a Kormányhivatalban

A magas szintű, szolgáltató jellegű kormányhivatali ügyintézés támogatása, valamint az egységes joggyakorlat kialakítása érdekében tart szakmai napokat a Baranya Megyei Kormányhivatal a járási hivatalok, illetve a főosztályok, osztályok munkatársainak részvételével az év utolsó két hónapjában.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 4. 16:48

Több ezer fiatal vett részt a pályaválasztási rendezvényeken

A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – az idei esztendőben is nagy hangsúlyt helyezett a pályaválasztási tevékenység támogatására. 2018-ban a megye több helyszínén is pályaorientációs rendezvények várták az általános, valamint a középiskolák végzős osztályaiba járó fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 3. 13:38

Közmeghallgatás

Elhalasztásra kerül a Magyar Urán Resources Kft. által Kővágószőlős területén tervezett uránbányászati tevékenység környezeti hatásvizsgálati eljárása során 2018. december 5. napján, 1400 órai kezdettel Kővágószőlősön meghirdetett közmeghallgatás.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. november 30. 16:12

Korlátozott ügyfélfogadás

Technikai okok miatt a Pécsi Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Család- és Lakástámogatási, az Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási, valamint a Mohácsi és Szigetvári Járási Hivatal Társadalombiztosítási Osztályainak ügyfélszolgálati tevékenysége 2018. november 30-án és december 1-jén változatlan ügyfélfogadási idő mellett, de korlátozottan lesz elérhető a Pécs, Mártírok útja 12. szám alatt.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. november 26. 15:52

„Pro Caritate” díj munkatársunknak

A Szociális Munka Napja alkalmából kapott „Pro Caritate” díjat Borsósné dr. Kisbalázs Éva gyermekvédelmi szakügyintéző, a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. november 22. 16:47

Újabb felesleges hivatali eljárások szűnhetnek meg

A kormány célja, hogy csökkentse a bürokráciát, és csak annyian dolgozzanak a központi és területi közigazgatásban, ahány emberre feltétlenül szükség van, hiszen felelősen kell gazdálkodni az adófizetők pénzével – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. november 20. 9:08

Körültekintően vásároljunk!

Világszerte, így Magyarországon is egyre népszerűbb a „Black Friday”, azaz a „fekete péntek”, amikor a különböző kereskedelmi szereplők átlagon felüli árkedvezményeket kínálnak a vásárlóknak. Ha azt szeretnénk, hogy a „fekete péntekről” ne a „fekete leves” jusson eszünkbe, érdemes megfogadni a fogyasztóvédelmi szakemberek tanácsait.