Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. július 15. 12:52

Közmeghallgatás Berzencén

A „Berzence I.” védnevű kavicsbánya bányatelek-bővítés és alapsíkmélyítés környezeti hatásvizsgálati eljárásához kapcsolódóan 2016. augusztus 25-én közmeghallgatásra kerül sor Berzencén.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. július 14. 13:59

Sok volt a pollen a levegőben

Az elmúlt héten is magas volt a levegő pollenterheltsége Baranya megyében. A nyári gyomok közül a csalánfélék virágpora emelkedett a korábbi időszakhoz képes, így július első hetében szinte végig a magas tartományban mozgott.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. július 13. 10:54

Folytatódnak a földárverések

A Nemzeti Földalapkezelő nyilvános árverés keretében folytatja a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó, három hektár feletti, kijelölt földrészletek értékesítését. Baranyában 2016 júliusában öt földterületre lehet licitálni.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. július 13. 10:38

Folytatódik a bürokráciacsökkentés

A bürokrácia csökkentése érdekében ősszel újabb törvények megváltoztatásába fog a Kormány. Ennek előkészítéseként a nyár folyamán minden, a kormányablakokhoz érkező ügyfelet szeretnének megkérdezni az ügyintézéssel kapcsolatos véleményéről, valamint az egyszerűsítésre vonatkozó javaslatairól.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. július 12. 12:56

Elektronikusan adhatók be a keresetlevelek

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései értelmében 2016. július 1-jétől a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelezővé vált az elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal a közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. június 30. 11:29

Nemcsak a tanulásban segítik a diákokat

A Baranya Megyei Kormányhivatal által megvalósított, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai felzárkóztatását segítő, a továbbtanulást megalapozó „Új Patrónus" elnevezésű munkaerő-piaci program befejező szakaszához ért. A program eredményeinek bemutatása, a tapasztalatok összegzése céljából a Kormányhivatal 2016. június 28-án, Pécsett szakmai napot tartott.