Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 25. 16:28

Megújult a pécsi székesegyház előtti Dóm tér

Ünnepélyes keretek között adták át Pécs egyik legismertebb és legszebb helyét, a Székesegyház előtti Dóm teret. A beruházás összesen mintegy 600 millió forintból, nagyrészt kormányzati támogatásból valósult meg. A felújított Dóm tér június 22-ei átadásának, megáldásának napja kiemelt jelentőségű, hiszen 128 évvel ezelőtt ugyanekkor szentelték fel a székesegyházat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 24. 11:47

Segítséget kapnak a gazdák a károk enyhítéséhez

A szélsőséges időjárás jelentős károkat okoz a mezőgazdaságban is. Mivel Baranya agrármegye, a Baranya Megyei Kormányhivatal számára kiemelkedően fontos, hogy a kárenyhítési eljárások során hatékonyan segítse a gazdákat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 19. 16:39

Készül a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Stratégia

Második alkalommal ült össze az év elején megalakult Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács. A Baranya Megyei Kormányhivatalban tartott június 12-i ülésen megkezdődött a megyei bűnmegelőzési stratégia előkészítése.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 19. 14:51

A munkaerőpiaci tartalékok hatékonyabb kihasználása a cél

A Baranya Megyei Kormányhivatal vezetőivel egyeztetett tegnap Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára arról az új programról, amelynek fő célja a munkaerőpiac szereplőinek mielőbbi egymásra találásának segítése.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2019. június 13. 16:30

Három tó várja a felfrissülni vágyókat Baranyában

Baranya megyében három tóban javasolják a fürdést a kormányhivatal szakemberei: az Orfűi-tónál lévő Kistó strandon, a Pécsi-tó gát melletti részénél, valamint az Abaligeti-tó szabadstrandján biztonságosan megmártózhatunk a hőségben. Május végén végezte el a Baranya Megyei Kormányhivatal a felsorolt természetes fürdőhelyek vízminőségének szezon előtti vizsgálatát, mindhárom helyszín esetében megfelelő eredménnyel.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. június 11. 16:36

A legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben vasárnapig

Szerdától egészen vasárnap éjfélig a legmagasabb, III. fokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. Az extrém hőség még az egészséges emberek szervezetét is megterheli, különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.