Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 8:57

Őszi érettségi vizsgák

Akinek nem sikerült elég pontot szereznie a tavaszi érettségi időszakban, az most javíthat, esetleg több pontot érő szintemelő vizsgát tehet. Ha valakinek már nincs tanulói jogviszonya, akkor a megyei kormányhivatalnál jelentkezhet érettségi vizsgára szeptember 5-ig.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 25. 8:48

Mohácson is ünnepeltek

Mohács Városa Államalapító Szent István király ünnepe alkalmából rendezett ünnepséget augusztus 20-án, a városháza dísztermében, illetve a város főterén. Az eseményen ünnepi beszédet mondott dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 19. 12:06

Közmeghallgatás Nagykorpádon

A Somogy Inert Kft. Nagykorpád 169/8 hrsz. alatti ingatlanon tervezett építési-bontási hulladék hasznosítási tevékenység környezeti hatásvizsgálati eljárása során 2016. szeptember 27. napján (kedd), 11 órai kezdettel közmeghallgatásra kerül sor Nagykorpád településen.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 17. 14:57

A parlagfű és az üröm pollenkoncentrációja jelentősen emelkedett

Az elmúlt héten napokban – hasonlóan a korábbi időszakhoz - ismét magas volt a levegő pollenterheltsége.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 16. 15:39

Életpályamodell a közszolgálatban

A Kormány 2010-ben megkezdett reformtörekvéseinek legfontosabb célkitűzése volt a „Jó Állam” koncepciójának a megvalósítása, a hatékony és ügyfélbarát közigazgatás kiépítése. Ennek során az elmúlt években a modern magyar közigazgatás legnagyobb átalakítását vitte végbe a kormányhivatalok és járási hivatalok létrehozásával, illetve a kormányablakok kialakításával. Az állami tisztviselőkről szóló 2016. évi LII. törvény hatálybalépésével ezekbe a lépésekbe illeszkedik az állami tisztviselői kar és az életpályamodell létrehozása is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 15. 13:54

A Kormányhivatal különdíját Novák Péter gazdálkodó kapta

Idén, augusztus 12-14. között 23. alkalommal, rendezték meg a dél-dunántúli régió legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági szakkiállítását és vásárát. A Szentlőrinci Gazdanapok programjai kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy termelők és vásárlók, szakmabeliek és érdeklődők, valamint a potenciális üzleti partnerek egymásra találjanak.