Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 15. 10:45

Műhold segítségével ellenőrzik a parcellákat

Ma már szinte életünk egyetlen területén sem tudjuk nélkülözni a jól működő informatikai rendszereket, elektronikusan, interneten elérhető programokat. Az agrárágazat egyik speciális térképi és térinformációs rendszerének köszönhetően műholdas távellenőrzések segítik a Baranya Megyei Kormányhivatal agrárügyi szakembereinek munkáját is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 9:11

Szentlőrinci Gazdanapok

A hétvégén immár 25. alkalommal vehettek részt kiállítók és látogatók Baranya megye legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán és vásárán. A Szentlőrinci Gazdanapokat augusztus 10. és 12. között rendezték meg, ahol a Kormányhivatal külön díját Horváth Béla és Horváth Vivien ormánsági dinnyetermelő vehette át.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 13. 15:28

Összefogással a bűnmegelőzésért

Dr. Hatala Józsefet, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökét fogadta dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott 2018. augusztus 9-én Pécsett. A vezetők közösen megtekintették a Kormányhivatal által működtetett közösségi foglalkoztatót is, melyhez a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia keretében kiírt 2017. évi pályázaton a Kormányhivatal 11,5 millió forintos támogatást nyert.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 6. 16:17

Tuzson Bence: valódi közszolgálatot építünk

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 6. 14:28

Pályázati felhívás

A Baranya Megyei Kormányhivatal meghívásos pályázati felhívást tesz közzé az „Új Patrónus IV.” pályaválasztást elősegítő mentortanár és közösségfejlesztő megyei munkaerőpiaci program részbeni szakmai megvalósítása céljából a Pécsi Tankerületi Központ számára.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 2. 16:15

Német kisebbségi önkormányzatok találkozója Kiskassán

Idén is megrendezésre került Kiskassán július 27-28-án a település védőszentjének, Szent Annának napjához kötődő búcsú.