Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. február 24. 10:12

Új helyen intézhető a lakástámogatás

A Baranya Megyei Kormányhivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy február 27-étől a lakástámogatásokkal foglalkozó munkatársak új helyen, Pécsett, a Mártírok útja 12. szám alatt található hivatali épületben várják az állampolgárokat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. február 23. 15:59

Áldozatok napja

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. E nap azóta – az Európai Áldozatvédő Fórum javaslatára – a kontinens számos országában az áldozatok napja. Az elmúlt évben 364 fő vette igénybe a Baranya Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Osztályának áldozatsegítő szolgáltatásait.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. február 23. 15:35

Fűts okosan! – a tisztább levegőért

A tél folyamán többször is előfordult, hogy a Pécsett is romlott a levegőminősége, szmog alakult ki. A közvélekedéssel szemben ma már a légszennyezésben nem a közlekedés vagy az ipari szektor jelenti a legnagyobb terhelést, hanem a helytelen lakossági tüzelés. Kis odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy tisztább és egészségesebb legyen lakóhelyünkön a levegő.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. február 14. 15:09

Gyermekek után járó ellátások

A családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását 2017. január 9-től a fővárosi és megyei kormányhivataloktól a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság vette át. E kapcsán több megkeresés is érkezett a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. február 10. 12:00

Erdőlátogatási tilalom

A Gemenc Zrt. 2017. február 1-je és március 24-e között erdőlátogatási tilalmat rendelt el a vagyonkezelésében lévő erdőterület egyes részein. Ez idő alatt a területen történő tartózkodáshoz, mozgáshoz a Gemenc Zrt. engedélye szükséges.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. február 3. 10:24

Áldozatsegítés és jogi segítségnyújtás a járási hivatalokban

2017. január 1-jétől az igazságügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó elsőfokú hatósági feladatokat a Baranya Megyei Kormányhivatal járási hivatali látják el, ezzel a megye mind a tíz járásában elérhetővé váltak az áldozatsegítéssel és jogi segítségnyújtással összefüggő szolgáltatások.