Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. február 27. 16:46

A koronavírusról tanácskozott a Pécsi Helyi Védelmi Bizottság

A Pécsi Helyi Védelmi Bizottság 2020. február 27-i soros ülésének egyik kiemelt témája a koronavírus-fertőzés volt. Az ülésen a pécsi járási hivatalvezető mellett a kormányhivatal képviseletében részt vett dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnöke, valamint a megyei és a járási tisztifőorvos is. A kormánymegbízott beszámolt arról, hogy Magyarországon nem tudnak továbbra sem koronavírussal fertőzöttről, a kormány Operatív Törzset üzemeltet, amely folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet és meghozza a szükséges intézkedéseket.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. február 3. 8:00

Tájékoztató az új koronavírusról

2019 végén új típusú koronavírus kezdett terjedni Kínában. A tüdőgyulladással járó fertőzés okozta nemzetközi krízishelyzetre reagálva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) életbe léptette a globális egészségügyi vészhelyzetekre kidolgozott protokollt. A betegség elleni védekezés érdekében operatív törzs állt fel, illetve a 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 telefonszámon bárki kérhet tanácsot.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. február 26. 15:08

Szünetel az ügyfélfogadás a földhivatali osztályokon március 2-án

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a kormányhivatalok földhivatali osztályain 2020. március 2-án (hétfőn) országos informatikai átállás miatt technikai okokból szünetel az ügyfélfogadás.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. február 21. 13:47

Baranyában is egyre több bölcsőde várja a gyerekeket

Sok kisgyermekes anyának okoz fejtörést, hogy pici gyerek mellett hogyan oldja meg a munkába való visszatérést. Ehhez a kormány is igyekszik számukra segítséget nyújtani különböző támogatási lehetőségekkel. A témához kapcsolódóan a héten Pécsett szakmai fórumot tartottak, amelyen – a családvédelmi akcióterv eredményei mellett – a bölcsődei férőhelyek bővüléséről is beszámoltak az EMMI, a kormányhivatal és a megyei önkormányzat vezetői.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. február 19. 13:24

Március 1-től a kormányhivatalok bírálják el a súlyos mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményeit

A járás hivatal helyett március 1-jével a kormányhivatal bírálja el a súlyos mozgáskorlátozott személyek személygépkocsi-szerzési, illetve -átalakítási támogatásának kérelmeit.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. február 18. 16:14

Májusra minden okmányirodában, kormányablakban lesz jelnyelvi szolgáltatás

Jelenleg kilencven kormányablakban érhető el a Kontakt jelnyelvi szolgáltatás, várhatóan májusra valamennyi kormányablakban és okmányirodában akadálymentesen intézhetik ügyeiket a hallássérültek - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten.