Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 12. 15:17

Adventi koncert

A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar 2018. december elején különleges ünnepi koncerttel ajándékozta meg Baranya megyei tagjait. Az eseményen az innovatív kórusmuzsika egyik legismertebb hazai képviselőjeként a VoiSingers együttes adott ünnepi műsort a Zsolnay Negyedben.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 12. 9:12

Fogyasztóvédelmi tanácsok az ünnepek előtt

A kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága a karácsonyi ünnepek közeledtével még fokozottabban ellenőrzi a vásárokat, üzleteket, ajándékboltokat. A szezonális termékek, például a fényfüzérek, szaloncukrok, illetve a gyerekjátékok vizsgálatára kiemelt figyelmet fordítanak a szakemberek.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 7. 11:33

Összefogással a bűnmegelőzésért

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2017-ben – a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia feladatrendszerének támogatása keretében kiírt pályázaton – 11,5 millió forintos támogatást nyert közösségi foglalkoztató létrehozására és működtetésére. Az ehhez kapcsolódó feladatokról, az eddigi tapasztalatokról kérdeztük dr. Horváth Zoltán kormánymegbízottat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 5. 15:34

Új tejüzemet adtak át Borjádon

A Vidékfejlesztési Program keretében adták át tegnap a TS-Tej Kft. újonnan létrehozott tejfeldolgozó üzemét Borjádon. A közel félmilliárdos beruházás ünnepélyes átadásán részt vett dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 5. 10:46

Fontos a szőlőültetvények védelme

A megyei kormányhivatalok az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is folyamatos felderítést végeztek a szőlőültetvényeket érintő, a szőlő aranyszínű sárgasága elnevezésű fertőzés jelenlétének felmérése, kezelése érdekében. Ennek során fokozottan vizsgálják a korábbi fertőzött területek környezetét is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 5. 10:26

Szakmai napok a Kormányhivatalban

A magas szintű, szolgáltató jellegű kormányhivatali ügyintézés támogatása, valamint az egységes joggyakorlat kialakítása érdekében tart szakmai napokat a Baranya Megyei Kormányhivatal a járási hivatalok, illetve a főosztályok, osztályok munkatársainak részvételével az év utolsó két hónapjában.